Багато страв у щоденному раціоні містять популярний овоч - картоплю. Вона використовується для приготування супів, салатів і навіть випічки. Втім, така концентрація овочу несе цілком реальну загрозу здоров'ю. Про це пише портал lady.

Картопля не належить до овочів, які дієтологи рекомендують споживати на регулярній основі. Річ у тім, що з'ївши всього чотири варені картоплини, людина отримує денну норму цукру. Перевищуючи норму – ми починаємо сильно шкодити здоров'ю.

Картопля. Фото: скрін youtube
Картопля. Фото: скрін youtube

Важливо пам'ятати, що цукор міститься в багатьох інших продуктах і стравах, які присутні в щоденному раціоні, тому ризик для організму цілком реальний.

Приготування їжі. Фото: скрін youtube
Приготування їжі. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Росія може завдати потужного удару по Україні 20 листопада: посольство США застерегло всіх Українцям приготували нові виплати: хто отримуватиме 4500 грн щомісяця Пропрацював 40 років, а пенсія мізерна: у ПФУ звернулися до українців, сподобається не всім По 3600 грн на руки три місяці поспіль: кільком категоріям українців виплатять допомогу
Показати ще

За словами експертів, картопля не підходить для щоденного споживання, але повністю відмовлятися від неї не варто. Хороший варіант - подавати страви з картоплі у свята. При цьому овоч краще вживати у першій половині дня і не поєднувати із хлібом.

Зменшивши присутність картоплі в раціоні та додавши інші овочі та фрукти, організм точно віддячить гарним самопочуттям та великим запасом енергії.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, напої довгожителів: які види чаю здатні запобігти передчасному відходу у вічність.

Також наш портал інформував, регулярно купуємо їх для себе та рідних: експерти попередили про найнебезпечніші продукти з супермаркету.

Крім того, ми писали, вчені назвали спецію, яка уповільнює старіння: додавайте пару щіпок до страви щодня.