Багато страв у щоденному раціоні містять популярний овоч - картоплю. Вона використовується для приготування супів, салатів і навіть випічки. Втім, така концентрація овочу несе цілком реальну загрозу здоров'ю. Про це пише портал lady.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяКартопля не належить до овочів, які дієтологи рекомендують споживати на регулярній основі. Річ у тім, що з'ївши всього чотири варені картоплини, людина отримує денну норму цукру. Перевищуючи норму – ми починаємо сильно шкодити здоров'ю.
Важливо пам'ятати, що цукор міститься в багатьох інших продуктах і стравах, які присутні в щоденному раціоні, тому ризик для організму цілком реальний.
За словами експертів, картопля не підходить для щоденного споживання, але повністю відмовлятися від неї не варто. Хороший варіант - подавати страви з картоплі у свята. При цьому овоч краще вживати у першій половині дня і не поєднувати із хлібом.
Зменшивши присутність картоплі в раціоні та додавши інші овочі та фрукти, організм точно віддячить гарним самопочуттям та великим запасом енергії.
Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.
Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, напої довгожителів: які види чаю здатні запобігти передчасному відходу у вічність.
Також наш портал інформував, регулярно купуємо їх для себе та рідних: експерти попередили про найнебезпечніші продукти з супермаркету.
Крім того, ми писали, вчені назвали спецію, яка уповільнює старіння: додавайте пару щіпок до страви щодня.