Камені в нирках – дуже неприємний стан, коли біль буквально затуляє весь світ і навряд чи хтось хоче хоча б день провалятися з такою неприємністю.

Але також мало хто знає, що буквально кожен день наближає такий хворобливий стан. Нижче ми розповімо нашим читачам про те, які дії сприяють збільшенню ризику утворення ниркових каменів.

1.Недолік споживаної рідини. Вода допомагає ниркам очищати організм від продуктів метаболізму, які й перетворюються на каміння.

людина п'є воду
людина п'є воду

2. Вживання великої кількості газованих напоїв. Вони містять фосфорну кислоту, яка сприяє утворенню каменів.

Популярні новини зараз
Європі пророкують "пекельну" спеку: що чекає на Україну Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію
Показати ще

3. Вживання червоного м'яса у великих кількостях. У червоному м'ясі багато пуринів, які активізують виробництво сечової кислоти та провокують утворення каменів.

4. Велика кількість цукру в раціоні. Їжа з високим вмістом цукру та фруктози створює сприятливе середовище для утворення каменів.

Цукор у продуктах, фото - siberianhealth.com
Цукор у продуктах, фото - siberianhealth.com

5. Нестача кальцію. Зменшення кальцію в меню призводить до збільшення кількості оксалатів в організмі, що поступово спричиняє сечокам'яну хворобу.

6. Використання білкових дієт. Вони збільшують рівень сечової кислоти у крові, підвищуючи ризик утворення уратного каміння.

варені яйця
варені яйця

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Нагадаємо, що дієтолог назвала фрукт, який небезпечний для кожної людини: наслідки дуже неприємні.

Раніше ми повідомляли, що застуда відступить через три дні: чим корисніша куркума з медом і як її приймати.