Спеції роблять акценти в будь-якій страві та додають до неї смаку. Та окрім смакових властивостей вони мають і цілющі.

Звичні нам приправи можуть вирішити проблему організму, або укріпити його. Тому варто взяти на замітку, особливо в осінній період, коли імунітет має властивість знижатися.

Імбир та часник

Ці дві спеції можуть допомогти схуднути, варто їх тільки включити в свій раціон. Вони мають речовини у складі, які після вживання покращують обмін речовин. Так організм витрачає більше калорій за рахунок виділення тепла. Окрім того, це відмінні ліки від кашлю та простуди, вони покращують роботу імунної системи.

Часник. Фото: скрін youtube
Часник. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись
Показати ще

Гвоздика

Гвоздика може покращити роботу печінки та кишечника, видалити неприємний запах з рота. Вона здатна очищати кров, прибирати токсини та зміцнювати серце та судини.

Кріп та кмин

Ці два продукти мають властивість боротися з кашлем. Настойки та відвар з кропу допомагають подолати простудні захворювання, а насіння кропу може впоратися навіть з гіпертонією. Кмин же може посилити роботу підшлункової залози, його також приймають при болях у кишечнику.

Город, кріп, фото: Знай.ua
Город, кріп, фото: Знай.ua

М'ята

Ця трава відмінно впорається з мігренню, нудотою. Також чай з м'яти застосовують у заспокійливих цілях. Шлунок покращує свою роботу при регулярному вживанні відварів з м'яти.

М'ята, скріншот з відео
М'ята, скріншот з відео

Петрушка

Ця приправа активно допомагає виводити зайву рідину з організму та покращує процес травлення. Окрім того, регулярне вживання зелені позитивно впливає на судини.

Петрушка, скріншот: YouTube
Петрушка, скріншот: YouTube

Кориця

Ароматна спеція містить феноли, які є природними антиоксидантами. Вони борються з запальними процесами в організмі та допомагають навіть у боротьбі з діабетом.

Кориця / фото: Pixabay
Кориця / фото: Pixabay

Куркума

Вона може допомогти схуднути, знижує апетит, загоює рани та має антибактеріальний ефект.

Куркума, скріншот: YouTube
Куркума, скріншот: YouTube

Якщо вас турбують проблеми зі здоров'ям, то необхідно відвідати лікаря. Адже в таких випадках краще отримати допомогу спеціаліста.

Нагадаємо, портал Знай, інформував, пошкоджений гарбуз все одно пролежить довго: як правильно зберігати продукт, щоб їсти до наступного літа

Раніше на порталі Знай повідомлялося, потрібен всього один дешевий предмет: як захистити одяг від тонального крему та іншої косметики

Також, наш портал інформував, "Вау" ефект помітять всі оточуючі: навіщо протирати шкіру обличчя звичайним льодом