В Україні закінчилося "бабине літо", тож за вікном українців вирує прохолодний вітер та моросить осінній дощ. Такий перепад температур нерідко провокує у нас застуди, адже організм не встиг ще повністю алаптуватись до холоду після літньої спеки.

Мабуть найнеприємнішим симтомом застуди є нежить та закладений ніс. Із ним важко дихати, спати, їсти та працювати.

Нежить. Фото: Youtube
Нежить. Фото: Youtube

Щоб якось полегшити свій стан, ми лікуємося судиннозвужувальними краплями, однак користуватися ними варто дуже обережно та лише декілька днів, адже вони викликають сильну залежність.

Ми розповімо вам декілька порад, які дозволять полегшити дихання без застосування крапель.

Популярні новини зараз
Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..." Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Нежить, фото Міністерства охорони здоров'я
Нежить, фото Міністерства охорони здоров'я

"Пробити" ніс вам допоможе пара. Вона розріджує слиз і очищує носові проходи. Тож у період застуди можна частіше полежати у гарячій ванні та подихати парою. Або ж як варіант просто подихати над мискою із гарясою парою, це значно покращить ваше самопочуття.

Також важливо не забувати про промивання носа фізіологічним розчином, який допоможе вимити надлишок слизу і зменшити запалення в носових проходах.

Нежить, фото: Pixabay
Нежить, фото: Pixabay

Для промивання необхідно нахилити голову над раковиною, влити сольовий розчин в одну ніздрю і дати йому витекти через іншу ніздрю.

Також не зайвим буде придбати зволожувач для повітря. Він додає вологу в повітря, запобігаючи пересиханню носових проходів.

Сухе повітря тільки погіршує закладеність носа та заважає вам швидше одужати.

Раніше ми писали про те, що не соромно вам не вміти користуватися пралкою: 5 правил, які багато хто порушує і переплачує за світло

Як повідомляв Знай.ua, масло, фен, бритва та багато інших способів, які допоможуть очистити скло від скотчу: буде блищати

Також портал Знай.ua писав, що чи допомагають курячий бульйон та чай під час застуди: медики розкрили правду