Куріння - шкідлива звичка, яка негативно впливає на здоров'я людини й може стати причиною розвитку страшних захворювань. Не виняток і куріння кальяну. Про це йдеться на порталі zdorovia.

Чимало людей віддають перевагу курінню кальяну, думаючи, що це менш шкідливо, ніж цигарки. Втім, реальність зовсім інша. Дані пристрої для куріння небезпечні як для курців, так і для тих, хто знаходиться поруч і вдихає дим.

Куріння. Фото: скрін youtube
Куріння. Фото: скрін youtube

Експерти зазначають, що куріння тютюну через кальян передбачає використання вугілля для нагрівання судини. Часто застосовуються саме деревне вугілля, від якого в організм потрапляють продукти горіння - канцерогени та токсичні речовини.

Куріння кальяну. Фото: скрін youtube
Куріння кальяну. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
"Росія може навіть...": коли закінчиться війна на думку математиків, тарологів та віщунів Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками
Показати ще

Зокрема, з димом в організм потрапляє бензол, який становить небезпеку в будь-яких кількостях. Цей токсин належить до найнебезпечнішої групи й може значно підвищити ризик розвитку ракових пухлин.

Вчені провели дослідження за участю добровольців. Результати показали, що куріння кальяну у закритому приміщенні підвищує рівень SPMA-кислот у крові у 4,2 раза. При цьому страждають і люди, які знаходяться поряд – у них показники зросли у 2,6 раза.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, електронні цигарки зроблять із вас імпотенту: вчені розповіли, як шкідлива звичка впливає на чоловіче здоров'я.

Також наш портал інформував, викиньте, вона вас отруює: фахівці попередили про шкоду популярного посуду.

Крім того, ми писали, потужні магнітні бурі накриють Україну вже скоро: "кошмаритимуть" майже тиждень.