Для всіх наших дорогих та шанованих читачів, які стежать за тим, що вживають щодня, є дуже цікава та корисна інформація. Важко сперечатися, і можна погодитись, що універсального виду солі не існує. За словами дієтологів, кожному потрібно підбирати її індивідуально, виходячи із потреб та стану здоров'я.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяБагато хто навіть не замислиться – а як так, що вид солі ще можна й обирати?
Фахівці з реальних simple розповіли про найбільш корисні види солі.
Найкорисніші види солі
Варто звернути увагу, що в Україні є дефіцит йоду. МОЗ України зазначає, що найефективніший і водночас найвигідніший шлях подолання йододефіциту – це вживати йодовану сіль. Тому на прилавках магазинів радимо обирати саме її.
Але зловживати нею також не варто. ВООЗ радить дорослим вживати не більше 5 г солі на добу.
Тим часом розповідаємо, чим можна замінити звичайну столову сіль. Зауважимо, що ці види також є йодовані.
Морська сіль
Морську сіль отримують, випаровуючи морську воду, тому спочатку вона не містить йоду (якщо додатково не збагачується ним).
У той же час, через те, що вона менш оброблена, в ній багато додаткових мінералів.
Велика морська сіль містить близько 1560 міліграм натрію на чайну ложку, а також може містити сліди калію, заліза та цинку.
Гімалайська сіль
Ще одна корисна заміна кухонної солі – гімалайська сіль. Оскільки її крупинки великі, загалом її потрібно менше, щоб посолити їжу.
Загалом у порівнянні зі звичайною кухонною сіллю в ній більше кальцію, калію, магнію та заліза. Тим часом натрію менше. Вміст натрію у гімалайській рожевій солі становить близько 2200 міліграм на чайну ложку.
Видання Real Simple радить і третю, кошерну сіль, оскільки вона добре очищена і не містить домішок, а її крупинки більше, ніж у звичайної солі. Вона містить близько 1240 міліграм натрію на чайну ложку.
Але її єдиний плюс у тому, що через великий розмір кристалів нею легше приправляти страви. Вона навіть на смак не відрізняється від кухонної.
Також зауважимо, що йодованої кошерної солі немає. Тому чи споживати її вирішувати вам.
Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.
Нагадаємо, який продукт небезпечно вживати після 40 років: провокує проблеми із серцем.
Раніше повідомлялося, рис, білий хліб та молочка виявилися небезпечними для здоров'я: вердикт дієтологів.
Також, поборете апетит до солодкого: який продукт допоможе контролювати калорії.