Запечена картопля в алюмінієвій фользі — смачний, але не безпечний гарнір. Замість звичайного запікання відбувається парування, що залишає картоплю вологою і створює умови для розвитку бактерій. Охолоджена картопля в фользі може стати місцем розмноження небезпечних мікроорганізмів, пише видання Southernliving.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
Підписатися
Бактерія Clostridium botulinum, що може викликати ботулізм, часто присутня в ґрунті, тому картопля, яка росте під землею, може містити її спори. Якщо картопля загорнута в фольгу і зберігається в теплому, вологому середовищі, ці спори можуть активуватися та розмножуватися, що створює ризик ботулізму.
Експерти радять ретельно мити картоплю перед приготуванням, щоб видалити можливі спори. Також не варто залишати запечену картоплю в фользі на довго, краще зберігати її в духовці або з’їсти одразу.
Запечену картоплю, загорнуту в фольгу, потрібно їсти якнайшвидше, щоб мінімізувати будь-які ризики для здоров'я. У разі, якщо ви плануєте її зберігати, не забувайте, що після двох годин перебування в теплі, їжа стає потенційно небезпечною.
Нагадаємо, кросовер, який підкорить і дітей, і дорослих: Monopoly анонсувала гру у стилі Pokémon
Раніше ми писали про те, що дівчина підсіла на корм для свиней заради економії: "Цілком натуральне..."
Крім того, Знай.ua повідомляв, новорічне очищення: мольфарка Олена Стеценко розповіла, як почати рік з чистого аркуша