Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяПроблеми із вагою
Свинина містить високий рівень жиру, що сприяє набору зайвої ваги та розвитку ожиріння.
Ризик алергій та захворювань
У м’ясі свині є гістамін, який може викликати алергічні реакції, а також провокувати дерматит, апендицит і навіть холецистит. Свинячий жир важко перетравлюється, що сприяє утворенню жирових відкладень і підвищує ризик онкологічних захворювань.
Паразити та інфекції
Свинина може містити небезпечні паразити, зокрема трихінел, який викликає серйозні симптоми, як-от висока температура та блювота. Захиститися від зараження можна лише ретельною термічною обробкою м’яса.
Токсичність і канцерогенність
Лікарі прирівнюють токсичність свинини до сигарет і алкоголю, що підвищує ризик інсультів та інших серйозних захворювань. Також у м’ясі міститься гормон росту, який сприяє ожирінню та ризику розвитку злоякісних пухлин.
Інфекційні хвороби
У свинячому м’ясі можуть бути бактерії, що викликають такі хвороби, як туберкульоз і скрофульоз, особливо небезпечний для дітей.
Нагадаємо, в Україні знову подорожчання м'яса: експерти пояснюють причини
Раніше ми писали про те, що зустрінемо сніг із відбивними: супермаркети оновили ціни на свинину, курятину та солоне сало
Крім того, Знай.ua повідомляв, ціни на м'ясо змусять сісти на дієту: чого чекати українцям далі