Гарбуз - непомітний герой кухні, який заслуговує набагато більше уваги.

Цей сонячний овоч не тільки приємний на смак, а й допомагає організму справлятися з безліччю проблем - від високого тиску до погіршення зору.

Гарбуз, кадр з відео
Гарбуз, кадр з відео

💪 Захист від хронічних хвороб

Гарбуз багатий на вітамін С, рибофлавін, фолієву кислоту, натрій та інші цінні речовини. Такий склад допомагає організму боротися із запаленнями, зміцнювати імунітет та знижувати ризик розвитку серцево-судинних захворювань.
А антиоксиданти, що містяться в гарбузі, захищають клітини від пошкоджень, зменшуючи ризик хвороб, пов'язаних з віком — таких як ревматоїдний артрит, хвороба Альцгеймера і гіпертонія.

👁 Зір під захистом

Знаменитий бета-каротин, який надає гарбузу її насичений колір, в організмі перетворюється на вітамін А - найважливіший компонент здоров'я очей. Він допомагає запобігти віковим змінам зору і навіть знижує ризик розвитку катаракти та дегенерації жовтої плями.

Популярні новини зараз
"Затягли в бус і зламали ребра": в Одесі працівників ТЦК звинувачують у жорстокому побитті лікаря Новий етап мобілізації у серпні: хто з українців – пріоритетна ціль для ТЦК ТЦК почали вилучати права на блокпостах: адвокат пояснила, що потрібно робити Пенсіонерам виплатять по 870 гривень на місяць: хто отримає надбавку
Показати ще

Гарбуз з яблуками, кадр з відео
Гарбуз з яблуками, кадр з відео

🌿 Легкість та підтримка травлення

Завдяки високому вмісту клітковини гарбуз сприяє здоровому травленню та нормалізує роботу кишечника. Вона м'яко очищає організм, не перевантажуючи шлунок, і може бути корисною навіть тим, хто має чутливу травну систему.

❤️ Підтримка шкіри та обміну речовин

Вітаміни групи B та цинк у складі гарбуза покращують стан шкіри, прискорюють загоєння та сприяють здоровому обміну речовин. А магній і калій підтримують нервову систему, допомагають справлятися зі стресом та втомою.

Нагадаємо, що салат не врятує, якщо його псувати: як зробити здорову страву, а чи не набір порожніх калорій.

Раніше ми повідомляли, що звичні продукти можуть підірвати здоров'я: яка загроза чатує під час їжі.