Гарбуз - непомітний герой кухні, який заслуговує набагато більше уваги.

Цей сонячний овоч не тільки приємний на смак, а й допомагає організму справлятися з безліччю проблем - від високого тиску до погіршення зору.

Гарбуз, кадр з відео
Гарбуз, кадр з відео

💪 Захист від хронічних хвороб

Гарбуз багатий на вітамін С, рибофлавін, фолієву кислоту, натрій та інші цінні речовини. Такий склад допомагає організму боротися із запаленнями, зміцнювати імунітет та знижувати ризик розвитку серцево-судинних захворювань.
А антиоксиданти, що містяться в гарбузі, захищають клітини від пошкоджень, зменшуючи ризик хвороб, пов'язаних з віком — таких як ревматоїдний артрит, хвороба Альцгеймера і гіпертонія.

👁 Зір під захистом

Знаменитий бета-каротин, який надає гарбузу її насичений колір, в організмі перетворюється на вітамін А - найважливіший компонент здоров'я очей. Він допомагає запобігти віковим змінам зору і навіть знижує ризик розвитку катаракти та дегенерації жовтої плями.

Популярні новини зараз
Школярі масово викидають обіди: що не так з новим шкільним меню Збіднілих пенсіонерів обкладуть штрафами: у кого заберуть до 50% пенсії Дитячі садочки змінюють формат: про дітей піклуватимуться по-новому Уроки стають коротшими, перерви – довшими: що зміниться у школах з 2025 року
Показати ще

Гарбуз з яблуками, кадр з відео
Гарбуз з яблуками, кадр з відео

🌿 Легкість та підтримка травлення

Завдяки високому вмісту клітковини гарбуз сприяє здоровому травленню та нормалізує роботу кишечника. Вона м'яко очищає організм, не перевантажуючи шлунок, і може бути корисною навіть тим, хто має чутливу травну систему.

❤️ Підтримка шкіри та обміну речовин

Вітаміни групи B та цинк у складі гарбуза покращують стан шкіри, прискорюють загоєння та сприяють здоровому обміну речовин. А магній і калій підтримують нервову систему, допомагають справлятися зі стресом та втомою.

Нагадаємо, що салат не врятує, якщо його псувати: як зробити здорову страву, а чи не набір порожніх калорій.

Раніше ми повідомляли, що звичні продукти можуть підірвати здоров'я: яка загроза чатує під час їжі.