Сніданок необов’язково має обмежуватися звичними варіантами - існують менш стандартні, але водночас поживні страви, які допомагають зберігати концентрацію та заряд енергії протягом усього дня. Про це пише Verywell health.

Сніданок. Фото: скрін youtube
Сніданок. Фото: скрін youtube

Запечений батат

За даними Міжнародного журналу біологічних макромолекул, запечений батат зі шкіркою - це поживний і насичений варіант сніданку. Завдяки клітковині та вуглеводам вона забезпечує організм енергією, а також містить багато вітамінів, мінералів і антиоксидантів.

Запечіть батат і доповніть її овочами чи білковими продуктами на ваш смак. Якщо охолодити перед вживанням, у ній збільшиться кількість резистентного крохмалю, що допомагає уникнути різких стрибків цукру в крові.

Популярні новини зараз
Банківські перекази за новими правилами: які зміни з жовтня Польща штрафуватиме українців за дітей ПФУ змінив правила виплат: як тепер перевірятимуть пенсіонерів Уроки стають коротшими, перерви – довшими: що зміниться у школах з 2025 року
Показати ще

Салат із кіноа

Як зазначається в журналі "Харчова хімія", кіноа - це безглютенова крупа, багата на якісний білок та амінокислоти, які ідеально підходять для ранкового приймання їжі.

Щоб зробити салат ще кориснішим, додайте насіння чіа - воно забезпечить додаткову клітковину для травлення і надовго збереже відчуття ситості. Авокадо також стане чудовим доповненням, адже містить корисні жири, що стабілізують рівень цукру.

Солона вівсянка

Вівсянка зовсім не обов’язково має бути солодкою. Приготування її в солоному варіанті - простий спосіб урізноманітнити меню і додати більше користі в ранковий раціон.

Замість води зваріть кашу на бульйоні з низьким вмістом солі, потім доповніть овочами: шпинатом, грибами чи перцем. Для білка можна додати варене яйце, а для смаку - трохи сиру або харчових дріжджів. Завершити страву можна шматочками авокадо або кількома краплями оливкової олії, щоб додати здорові жири.

Вівсянка із чіа. Кадр із відео на ютубі
Вівсянка із чіа. Кадр із відео на ютубі

Місо-суп

У Японії місо-суп традиційно вважається сніданком. Оскільки місо - це продукт ферментації соєвих бобів, він містить пробіотики, корисні для мікрофлори кишківника.

Додавання морських водоростей дозволяє збагатити страву такими мікроелементами, як йод, марганець і фолієва кислота. А кубики тофу допоможуть підвищити вміст білка в порції.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.