Залізо відіграє ключову роль в формуванні здорових клітин крові, які постачають організм киснем. Яловичина вважається хорошим його джерелом - у порції вагою 85 г міститься близько 2,5 мг заліза. Проте існують продукти, де концентрація цього мінералу вища, ніж у стейку, передає Verywellhealth.

Гемоглобін, http://pensiya.life/o-chem-rasskajet-nizkiy-gemoglobin/
Гемоглобін, http://pensiya.life/o-chem-rasskajet-nizkiy-gemoglobin/

Устриці. Усього три штуки забезпечують організм 6,9 мг заліза, тож цей морепродукт можна вважати одним із найкращих способів швидко поповнити його запаси.

Мідії. Ще один цінний морепродукт - порція мідій вагою 85 г містить 5,7 мг заліза, що допомагає впевнено досягати денної норми.

Качка. Філе качиної грудки вагою 85 г містить близько 3,8 мг заліза.

Популярні новини зараз
"Ведмежа послуга дітям": вчителька пояснила, чому повернення ДПА гарна ідея Індексація пенсій: кому зменшать виплати після перерахунку Централізоване опалення скасовують: що це означає для квартир Переказав гроші дружині - отримав штраф: у ДПС попередили, кого обкладуть податками
Показати ще

Яйця індички та качки. Чудовий варіант для сніданку. В одному яйці індички міститься приблизно 3,2 мг заліза, а в качиному - 2,7 мг. Для порівняння: у курячих яйцях його всього близько 1 мг.

Бізон. Порція бізонячого м’яса вагою 85 г містить 2,9 мг заліза. Таким чином, стейк із бізона може виявитися кориснішим для цих цілей, ніж звична яловичина.

Шпинат. У чашці відвареного шпинату міститься близько 6,4 мг заліза. Попри те, що це негемове залізо і засвоюється воно гірше, його кількість порівнянна з м’ясними джерелами.

Шпинат, фото: Знай.ua
Шпинат, фото: Знай.ua

Збагачені пластівці. Залежно від бренду порція пластівців може містити від 8 до 16 мг заліза. Навіть якщо засвоюваність негемової форми нижча, це вагома добавка до щоденного раціону.

Сардини. У порції сардин приблизно 2,5 мг заліза - стільки ж, скільки в порції стейка.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря та прирівнюватися до нього. Перед ухваленням рішення обов’язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.