Гарбуз - це не лише смачний сезонний овоч, але й справжнє джерело корисних речовин. Завдяки низькому вмісту цукру та високому рівню клітковини він стає універсальним продуктом для здорового харчування, пише Eatingwell.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
Підписатися
Зір
Організм перетворює бета-каротин, що міститься в гарбузі, на вітамін А - поживну речовину з вираженими антиоксидантними та протизапальними властивостями. Як показало дослідження, вітамін А захищає клітини від пошкоджень і допомагає знижувати ризик вікових захворювань очей, включаючи макулярну дегенерацію та катаракту.
Імунна система
Бета-каротин у гарбузі підтримує роботу імунної системи. Крім того, продукти з високим вмістом клітковини, такі як гарбуз, позитивно впливають на мікробіом кишківника, що також сприяє зміцненню імунітету.
Серцево-судинне здоров’я
Гарбуз багатий калієм, кальцієм та магнієм, які допомагають регулювати тиск і знижувати ризик серцево-судинних захворювань. Ці мікроелементи важливі для харчування, спрямованого на контроль рівня цукру в крові та профілактику гіпертонії.
Травлення
Клітковина, що міститься в гарбузі, необхідна для нормальної роботи травної системи - вона підтримує регулярність стільця та здоровий баланс мікрофлори кишківника. Порція консервованого гарбуза забезпечує майже третину рекомендованої добової норми клітковини.
Шкіра
Вітаміни C, E та A, присутні в гарбузі, важливі для здоров’я шкіри. Особливо вітамін A допомагає захищати шкіру від сонячних променів і покращує її текстуру.
Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.
- Раніше портал Знай.ua писав, що він буде міцним і здоров'ю не пошкодите: вчені назвали ідеальний час для вечері.
- Крім того, ми повідомляли, що бутерброди не врятують: чому харчування не допоможе при анемії.
- Також ми інформували, запасайтеся, поки стоять копійки: 5 продуктів, що швидко знімають запалення.