Гарбуз - це не лише смачний сезонний овоч, але й справжнє джерело корисних речовин. Завдяки низькому вмісту цукру та високому рівню клітковини він стає універсальним продуктом для здорового харчування, пише Eatingwell.

Гарбуз, кадр з відео
Гарбуз, кадр з відео

Зір

Організм перетворює бета-каротин, що міститься в гарбузі, на вітамін А - поживну речовину з вираженими антиоксидантними та протизапальними властивостями. Як показало дослідження, вітамін А захищає клітини від пошкоджень і допомагає знижувати ризик вікових захворювань очей, включаючи макулярну дегенерацію та катаракту.

Імунна система

Популярні новини зараз
Готуйтеся, батьки: у МОН пояснили, як встановлюватимуть дати канікул у школах Працюючих пенсіонерів попередили: кому ПФУ припинить виплати Централізоване опалення скасовують: що це означає для квартир ТЦК масово мобілізують пенсіонерів у жовтні: кому варто готуватись
Показати ще

Бета-каротин у гарбузі підтримує роботу імунної системи. Крім того, продукти з високим вмістом клітковини, такі як гарбуз, позитивно впливають на мікробіом кишківника, що також сприяє зміцненню імунітету.

Серцево-судинне здоров’я

Гарбуз багатий калієм, кальцієм та магнієм, які допомагають регулювати тиск і знижувати ризик серцево-судинних захворювань. Ці мікроелементи важливі для харчування, спрямованого на контроль рівня цукру в крові та профілактику гіпертонії.

Травлення

Клітковина, що міститься в гарбузі, необхідна для нормальної роботи травної системи - вона підтримує регулярність стільця та здоровий баланс мікрофлори кишківника. Порція консервованого гарбуза забезпечує майже третину рекомендованої добової норми клітковини.

Біль у животі / фото: Pixabay
Біль у животі / фото: Pixabay

Шкіра

Вітаміни C, E та A, присутні в гарбузі, важливі для здоров’я шкіри. Особливо вітамін A допомагає захищати шкіру від сонячних променів і покращує її текстуру.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.