У цьому році в космосі відбувається безліч цікавих речей: майже кожен місяць запускають все нові і нові надсучасні ракети, відкривають нові зірки, отримують знімки раніше невідомих галактик. Або очевидцям вдалося зафіксувати незвичайні небесні тіла, які може пощастити побачити лише раз у житті.

Така подія і сталося в житті закарпатського фотографа Олександра Мариаша - йому пощастило не просто стати свідком неймовірно рідкісного польоту комети, але й зафіксувати її рух на камеру. Про це він розповів у своєму пості на особистій сторінці у Фейсбуці.

комета C/2020 F3 (NEOWISE), фото - Олександр Мариаш

Фотограф пише: "Якщо ви для чогось чекали знак - ось він. Над кар'єром - відмінна точка, щоб подивитися на комету C/2020 F3 (NEOWISE)".

комета C/2020 F3 (NEOWISE), фото - Олександр Мариаш

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Для того щоб зробити такі прекрасні знімки, талановитому фотографу довелося їхати на Радванський кар'єр. Там за його словами розташовувалася найкраща точка для спостережень за незвичайним небесним тілом.

Також за словами Олександра, якщо зірки зійдуться і комета не розпадеться на безліч дрібних частин ближче до 22-го числа можна буде розглянути її краще усього, комета буде пролітати ближче всього до нас.