11 грудня прямо у Інституті Філології Університету імені Шевченка відбудеться традиційне веселе українське свято - Андріївські вечорниці.

Прямо у холі ворожитимуть, танцюватимуть, проводитимуть ігри, конкурси, - написали в афіші ідейні натхненники події.

"Це традиційні вечорниці. Ми маємо кафедру фольклористики, яка стояла у витоків такого святкування. Але потім всю організацію на себе поступово перебрав студентський парламент під керівництвом фольклористів", - розповідають організатори.

Читайте також: Сільську церкву розписав найдорожчий український художник (фото)

За їхніми словами, у запальних конкурсах беруть участь не лише студенти - долучаються і викладачі.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Це неабиякий прояв розкутості і відкритості", - розповідає аспірантка інституту Каріна.

За традицією, День Андрія святкують 13 грудня. Із ним пов'язано безліч прогнозів та прикмет, на кшталт: "Сніг на Андрія — зима в завіях", "На Андрія кожух гріє".

Святого Андрія вважають покровителем всього чоловічого шлюбу, кохання, сім'ї.

У ці дні дівчата ворожать вранці або ввечері, подалі від сторонніх очей. Вони намагаються дізнатись, яким буде їх майбутній чоловік.

Коли: 11 грудня 2015 року

Локація: Київ, Інститут Філології, бульвар Тараса Шевченка, 14

Вартість: безкоштовно