Вкладники "Дельта банку", який визнали банкрутом, вимагають повернути їхні кошти на мітингу біля Кабінету Міністрів. Клієнти фінустанови наполягають на націоналізації банку та терміновому поверненні депозитних грошей.

Спочатку вкладники влаштували мітинг біля стін Кабміну, а потім перекрили дорожній рух по вулиці Грушевського. На місці події працює патрульна служба Києва та солдати Нацгвардії.

Наразі Фонд гарантування вкладів повернув власникам депозитів "Дельта банку" близько восьми мільярдів гривень, що є 60% від загальної заборгованості фінустанови клієнтам.

Проблеми у банка розпочались у травні 2014 року - тоді він вже не виконував обов'язки перед вкладниками. Після цього його визнали неплатоспроможним та ввели тимчасову адміністрацію.

Читайте також: Одеський санаторій мітингує проти Мінюста (фото)

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Перед кризою "Дельта банк" був одним із найбільших в Україні. Його власником був український бізнесмен Микола Лагун.