Неефективна логістика призводить до значних втрат доходів українськими аграріями.

За підрахунками Світового банку, з цієї причини вони втрачають близько 20 доларів на тонні продукції, передає Agronews.

"При нинішніх річних обсягах українського експорту втрати із зазначеної причини за рік сягають 600 млн дол. Що відповідає близько 42% від загального обсягу інвестицій в агросектор України в 2014 році", - говорить радник з аграрної політики групи Світового банку Олег Нів'євський.

Читайте також: Криза в Україні: найменші втрати у агросектора та ІТ-компаній

За його словами, на сьогоднішній день витрати на логістику в агропромисловому комплексі України на 30% перевищують аналогічний показник у США і на 40% - в країнах Європейського Союзу.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

"Це говорить про те, що якщо Україна до 2026 року планує наростити потенціал експорту зерна до 50 млн тонн, слід особливу увагу приділити розвитку агрологістики і підвищенню її ефективності", - зазначають у Світовому банку.