Сполучені Штати Америки мають намір надати Україні ще одну гарантію на один млрд. гривень, яка стане вже третьою з часу втечі екс-президента Віктора Януковича. Про це заявила міністр торгівлі США Пенні Прітцкер на спільному брифінгу після переговорів із президентом України Петром Порошенко, передає Інтерфакс-Україна.

"Я рада оголосити, що президент з Конгресом мають наміри здійснити кроки щодо третьої одномільярдної кредитної гарантії для України в наступні місяці. Це буде виконанням обіцянки США розглянути можливість такої кредитної гарантії наприкінці 2015 року", - сказала міністр торгівлі США.

Прітцкер додала, що для цього потрібно виконати певні умови, які обговорювалися сьогодні на зустрічі з Порошенком.

Читайте також: ЄБРР виділив Україні 100 млн євро на закупівлю міського транспорту

Нагадаємо, в травні 2014 року Україна залучила один млрд. доларів під гарантії США. Завдяки цим гарантіям процентна ставка склала рекордно низькі 1,844% річних. У травні 2015 року Україна розмістила новий випуск євробондів на один млрд. доларів під гарантії США. Процентна ставка склала 1,847% річних.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще