На території України є чимало каменів з цілющою силою, які творять справжні дива.

Люди приписують їх походження святим або божествам, а вчені, досліджуючи незвичайні камені, губляться в здогадах і не знаходять наукового пояснення феноменам.

Камінь без радіації

У селі Коржовий Кут, Уманського району, Черкаської обл. є загадка, якій більше 5 млн років. Чудовий камінь зі слідами зцілює, протвережує, а вчені, вимірюють рівень радіації в його районі, не можуть зрозуміти - чому біля каменю взагалі немає радіоактивного фону.

На камені видніються відбитки ніг - жіночого та дитячого. Місцеві розповідаю легенди про те, що це сліди Богоматері та Ісуса і навіть пов'язують давні сліди з інопланетянами.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Люди приїжджають сюди не тільки з Черкаської області, а й з Києва, Львова, Дніпра, Одеси. Хтось посидить на камені, хтось просто торкнеться. Парадокс - але багато позбавляються від хвороб.

Колишній сільський голова Валерій Дмитренко, відчув на собі чудотворні дії каменю. У чоловіка були проблеми з суглобами, дуже боліли коліна. При ходьбі він відчував біль і постійну втому. Одного разу чоловік пішов до каменів - постояв поруч, посидів на камені.

"У мене сильно почало боліти коліно. Біль різка, нічого не допомагало. Я вирішив сам сходити до каменів. Побув там близько години. Сидів навіть на них. Біль стала відходити. Мені ставало легше. На наступний день пішов на роботу і навіть не згадав про біль" - розповідає Дмитренко.

Такі випадки тут не рідкість. Місцеві чоловіки навіть відправляються до чудо-каменю, щоб прибрати похмілля.

Сім'я з Донецька часто приїжджає сюди з дитиною у якої ДЦП. Батьки не раз говорили, що після цього у дитини поліпшується рухова активність. Жінка з Миколаєва, розповідала, що багато років не могла завагітніти, але камінь допоміг, після того як вона посиділа на ньому.

Отець Миколай з храму сусіднього села Городецького, стверджує, що сліди мають чудодійну силу, але для цього треба їхати сюди з чистими помислами і очистити свою душу для сприйняття божественного.

Камінь-рослина

У селі Довгалівка Радивилівського району Рівненської області є справжнісінька чудотворна святиня. Понад 150 років на території місцевої школи з-під землі росте кам'яний хрест. При чому, зростає в прямому сенсі слова - камінь щороку збільшується в розмірах, чому не можуть дати наукове пояснення. Місцеві жителі розповідають, що він несе в собі велику благодать і допомагає позбутися від будь-якої хвороби.

Історію диво-каменю знає мешканка села Софія Бондарчук. Одного разу її прадід Антон з дружиною орали поле і наткнулися на камінь. Щоб він не заважав польовим роботам, вирішили його викопати. Коли жінка з лопатою в руках йшла на поле, хтось із рідних наздогнав її і повідомив, що граючи в тазику з водою, потонула їх дитина. Відразу після похорону убитій горем матері наснився сон, що в той камінь чіпати не можна, адже це зростає святиня.

Незабаром важко захворів і Антон. У чоловіка загноїлося три ребра. Надії на його одужання були зовсім мізерними. Одного разу селом проходила незнайома жінка і сказала селянинові, що він повинен накрити хреста, який росте у нього на городі, щоб дощ і сніг не падали на нього. Тоді, мовляв, хвороба і відступить.

"Мій прадід Антон Бондарчук хотів побудувати біля каменю каплицю. Але тодішній священик назвав занадто високу суму за будову. Тоді мій прадід пішки пішов до Києва до протоієрея Іоанна Кронштадського, якого згодом православна церква визнала як святого. Тільки він став перед ієрархом на коліна, як Іоанн говорить йому, що поки він добереться додому, в селі буде новий батюшка, і каплицю він таки побудує. Коли прадід повернувся додому, батюшки в селі вже дійсно не було. Незабаром над кам'яним хрестом побудували дерев'яну каплицю", - розповідає Софія Бондарчук.

Під час Першої світової війни каплицю розібрали, а дошки використовували на обігрів сільського клубу. У 1914 році поряд зробили братську могилу.

Жінка розповідає, що особисто була свідком кількох випадків зцілення. Дах у каплиці зовсім поржавів і одному чоловікові з сусіднього села, у якого був сліпий син, наснилося, що він повинен замінити його. Як тільки він закінчив роботу, дитина стала бачити. А одного разу привезли в святиню п'ятирічного хлопчика, який не міг говорити. Після молитви біля хреста дитина відразу ж заговорила.

Зараз до цього святого місця часто приходять люди і просять про зцілення від хвороб. Дуже багатьом зростаючий камінь вже допоміг - так що історій вистачає.

Сліди ангела і диявола

На Закарпатті в селі Тур'я Бистра є давня легенда. Вона розповідає, що в тутешніх місцях Чурова Лавка зустрілися ангел і чорт. Розгорілася суперечка між чортом і ангелом, яка сила - добро чи зло сильніше. Вирішити її взялися одним стрибком: хто далі стрибне, того сила і більше. Чорт виліз на гору Плішку, ангел - на пасовище Рівне. Обидва стрибнули і приземлилися в Чуров Крамниці на великому камені, який стояв на березі річки Бистрик. Стрибки були такої сили, що кожен залишив на камені свій відбиток: ангел - людську стопу, біс - копито. Переміг в тій суперечці ангел, тому відстань від долини Рівної до каменя - більше 25 км, а від Плішки - всього 8.

Ця легенда була відома тільки місцевим жителям. Діти, яких пасли худобу за селом, знали про цей камінь і завжди виконували перед ним певний обряд: ангельський слід цілували, а на чортів - плювали.

Сільські жителі розповідають, що приходять до каменя просити допомоги, зцілити від хвороб. Потрібно поцілувати слід ангела, помолитися і стане легше. З тих пір до каменя їздять паломники і розповідають про свої чудесні історії зцілення.

"Одного разу, років 10-12 тому, один колекціонер захотів викрасти цей камінь і навіть найняв для цього кількох місцевих хлопців. Хлопці зізналися, що колекціонер пропонував за камінь спочатку 500 дол., Потім - 700, а потім і всі 1000", - розповідає один з місцевих жителів села.

Вивезти камінь хлопці так і не змогли. Все було проти цього, навіть природа. Спочатку почалася страшна гроза. Потім, хлопці приїхали на тракторі і навіть зачепили камінь, потягнувши його до річки, але трактор раптово зламався. Відремонтувати його потім не змогли, довелося розібрати на металобрухт. Крім цього після спроб викрасти камінь, у хлопців почалися проблеми. У одного сім'я розпалася, інший помер через хворобу, третій почав пити.

А камінь досі привертає хворих і охочих туристів.

Cлід Богоматері

У Почаєві на території Свято-Успенської Почаївської лаври у Тернопільській області також є слід стопи Божої Матері.

Слід вважається однією з найважливіших реліквій, шанований як місце Діви Марії. Слід на камені досить глибокий, і духовенство дозволяє паломникам пити воду, яка накопичується в вибоїні каменю. Слід стопи Божої Матері, як і вода, яка знаходиться там вважаються цілющими.

Православні християни приїжджають до сліду Божої Матері зі своїми бідами і хворобами. Просять зцілення, прощення за гріхи. При відвідуванні каменю, люди можуть залишати у нього продукти харчування, солодощі, ікони або запалені церковні свічки. За переказами, близько 1240 року тутешнім монахам явилася Богоматір. Вона стояла на вершині Почаївської гори у вогняному стовпі і молилася. А потім піднялася в небо, залишивши на камені слід своєї правої ступні. Незабаром з нього став бити струмок, вода з якого володіла цілющими властивостями. Приблизно через чотири століття відбиток стопи Богоматері потрапив всередину Троїцького собору, його побудували прямо над ним. Нині джерело знаходиться праворуч від входу в Успенський собор, прикритий ковчегом. Біля нього стоїть монах, який подає воду всім бажаючим.

Люди розповідають, що випивши води з джерела, можна зцілитися від хвороб. Тільки думки повинні бути при цьому чистими і щирими. Велике значення так само несе віра в чудо.

Кам'яне село

У Житомирській обл. є Кам'яне село. Місцевість, названа Кам'яним селом бо - це територія в 15 га., на якій знаходяться величезні валуни. Деякі з них - завбільшки з будинок.

Згідно з однією з легенд, в незапам'ятні часи на цьому місці стояло багате село. Одного разу, бідняки з сусіднього села прийшли з проханням про допомогу. Але ніхто з багатіїв не послухав їх благання. На світанку хати і інші споруди скам'яніли. Зараз Кам'яне Село покрито грунтом, який вкрив все в кам'яне плато. Але, в деяких місцях плато чітко простежується. Для того що б це побачити потрібно піти вглиб лісу від путівця, що проходить повз нього.

Епіцентром є камінь, на якому видно природний слід від ступні. Називають цей слід "слідом Бога". Легенда розповідає про те, що на цьому місці Ісус бився з темними силами. Після довгого бою нечистий був повалений в пекло, а Христос, підносячись на небо, зробив кілька кроків по камінню, і на одному з них залишив відбитки його ніг. На камені дійсно залишилися три виразних сліда, що нагадують відбитки людських ніг, і один з них найбільш схожий на слід. Є ще одна легенда, за якою в цьому місці нечисті духи хотіли звести млин, але за молитвами людей Бог не допустив цього і, спустившись до темних духів, вигнав їх з Кам'яного села. Кинутий ними недобудований млин, зруйнувався, а жорна можна бачити і по сей день. Якщо босоніж ступити в скам'янілий Божий слід, можна завжди відчути теплоту, що виходить від нього, навіть у прохолодну погоду. Кажуть, якщо хтось стане босоніж в Божий слід - зцілиться, а загадане бажання обов'язково збудеться. Саме тому Кам'яне село приваблює туристів з кожним роком більше і більше. А історії зцілень тут також не рідкість.