На Волині півсотні жителів села Серхів не пустили до болота мешканців райцентру Маневичі. Пояснили, що ті заробляють на їхніх ягодах. Тим, хто ризикнув на минулих вихідних поїхати за врожаєм, порізали шини та погнали геть. Жителі Маневичів пообіцяли, що так конфлікт не залишать. І перекриють селянам дорогу до райцентру. В "розборки" втрутилася міліція і місцева влада.

"Це наше болото, а вони понаїхали і збирають ягоди. Цього року ціна за кілограм від 45 грн. Ми їх спочатку пускали, бо ті переконували, що будуть рвати тільки зелену журавлину. Але це не правда, вони вибирають червону. Бо зелена легка і їм не вигідно!", - обурюються у селі Серхів.

Читайте також: Криваві розбірки за "американську лохину" (ексклюзив)

А жителі Маневичів кажуть, що болото не приватизоване. Тому збирати ягоди можуть всі. Тим більше, що їздили сюди двадцять років.

"У вас с Серхові є все. Соціальні виплати, бурштин і пилорама. А у нас нічого немає, а ще зарплату затримують. То дайте людям можливість заробити! Зараз багато говорять про війну на сході, а ви тут свою війну розвели!", - пояснили у Маневичах.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

У райадміністрації кажуть, що проблема виникла через засушливе літо.

"Цього року не було лисичок та інших грибів. Може, якби вони були, то чоловіки пішли б по лисички. Але такого, щоб різати колеса в машинах через ягоди, ще не було!", - каже голова Маневицької райдержадміністрації 34-річний Андрій Линдюк.

Поки конфлікт вдалося вирішити мирним шляхом. Але про всяк випадок на місці чергують правоохоронці.