На окупованих територіях Донбасу почастішали випадки вербування проросійських бойовиків для участі у збройному конфлікті в Сирії. Про це координатор групи "Інформаційний Спротив" Дмитро Тимчук написав на своїй сторінці в Facebook.

"За даними джерел в "армії ДНР", бойовикам повідомляють, що вони направляються для війни на боці ІДІЛ", - зазначив він.

Раніше Тимчук вже повідомляв, що бойовиків з Донбасу, які хочуть повернутися в Росію, змушують підписувати контракт з Міноборони РФ для подальшої відправки до Сирії.

В Україні ж, за його словами, бойовики продовжують демонструвати відведення озброєнь.

На приморському напрямку танкова рота була відведена від Безіменного в район північніше Новоазовська.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Читайте також: Сапери знешкодили 700 боєприпасів у Сватовому - прес-центр АТО

Тимчук зауважив, що більшу частину танків та інших бойових броньованих машин з цього району бойовики ще до "офіційного" відводу перекинули на північний напрямок за трасу Тельманове -Новоазовск, укривши їх у кількох місцях північніше Тельманового.

"Тим часом, за нашими даними, в районі н.п. Безіменне залишається не менш 4 танків терористів (ретельно замаскованих)", - написав він.

Нагадаємо, на артемівському напрямку у Попаснянському районі на Луганщині сьогодні завершується верифікація ОБСЄ відведення артилерії калібром менше 100 мм.