Відсторонений від виконання обов'язків голова Державної фіскальної служби Роман Насіров залишиться під вартою на два місяці з можливістю внесення застави у 100 мільйонів гривень.

Таким чином Апеляційний суд столиці залишив у силі рішення Солом'янського райсуду Києва, передає "РБК-Україна". Винесений суддею Віктором Глиняним вердикт оскарженню не підлягає.

Сторона звинувачення наполягала на тому, аби збільшити суму застави до двох мільярдів гривень. Своє клопотання вона мотивувала тим, що тільки задекларовані статки екс-голови ДФС вже дозволяють йому сплатити заставу.

Як відомо, НАБУ підозрює посадовця в зловживанні службовим становищем, що призвело до тяжких наслідків. На думку слідства, протягом 2015-2016 років він, виступаючи в інтересах нардепа-втікача Олександра Оніщенка, спустив керівникам регіональних і територіальних підрозділів фіскальної служби вказівку ухвалювати безпідставні рішення про розстрочення податкового боргу трьом компаніям. Такими рішеннями державі завдано збитків на суму майже два мільярди гривень.

У свою чергу Роман Насіров вважає себе абсолютно чистим перед законом.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Раніше інформаційний портал "Знай.ua" писав, що, на думку адвоката Романа Насірова Ігора Черезова, розслідування по справі його підзахисного буде тривалим.

Сьогодні Апеляційний суд Києва відхилив клопотання адвокатів колишнього головного фіскала країни про неналежні умови утримання і залишив його у скляній клітці на час розгляду справи.