Військовий 41-річний Олексій Скиртач став жертвою шахрая, який спочатку втерся в довіру, а потім цинічно викрав автомобіль. Киянин звернувся до міліції, але машину за два тижні продали. Тоді чоловік почав проводити власне розслідування. І з'ясував, що шахрай – екс-співробітник прокуратури. І вже мав проблеми із законом, бо випадок із Олексієм – не поодинокий.

41-річний Олексій – активіст "Автомайдану". Відразу, як почалася війна на сході країни, став волонтером – возив у зону АТО необхідне для наших військових. Згодом і сам пішов на війну. Він і зараз служить у лавах ЗСУ на посаді офіцера командування 41-го окремого мотопіхотного батальону.

"Торік у грудні друзі познайомили мене із 35-річним Максимом Приходьком. Той дуже хотів допомагати бійцям. Казав, що може забезпечувати їх необхідним, пропонував транспорт. Перед новим роком ми везли подарунки нашим військовим в АТО. Максим поїхав із нами, але допоміг тільки на словах. Але тоді я не надав цьому значення. Після подій на Майдані з'являлося багато людей, які переконували, що брали участь в наших акціях", - пригадує киянин.

У лютому Олексій пішов служити, а у березні відправився у зону АТО. Приходько визвався допомогти. Машина активіста постраждала під час подій на Майдані, були пошкоджені бампер та капот. Новий друг запропонував відремонтувати автомобіль.

"У квітні я передав йому свій KIA "Сerato" разом із ключами та свідоцтвом про реєстрацію транспортного засобу. Специфіка моєї служби така, що часто буваю у відрядженнях. За місяць я поїхав до Чернігова, ховати двох наших бійців. Повертаючись через Київ, я зустрівся із Максимом. Машина була не відремонтована. Після того кожного разу як ми зустрічалися, в нього були якісь "відмазки". То СТО не працювало, то у відпустку хтось пішов. Хоча роботи там було максимум на два-три дні. Оскільки в Києві живуть батьки та мій брат, попросив Максима повернути автомобіль. Той погодився, і після того він зник, а мобільний вимкнув. Машину, як з'ясувалося, продали за два тижні після моєї заяви в міліцію. Покупцю він сказав, що машина належить бійцю АТО, якому терміново потрібні гроші. Взяв за неї $3 тис. та запевнив, що "АТОшник" після повернення виплатить хороші відсотки", - розповів Олексій.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Киянин з'ясував, що Приходько – екс-співробітник прокуратури. Він вже має судимість за подібний злочин. Зараз через впливових родичів намагається уникнути покарання.

"В розшук його оголосили тільки наприкінці вересня. А за декілька днів зняли, бо брат - хороший адвокат. Я їздив до рідного міста Максима – Миколаєва, там проживає його родина. Він не ховається. У місті кажуть, що теж добре знають його по подібних випадках".

Читайте також: У Києві розшукують пару квартирних крадіїв (фото)

Справу викрадення автомобіля розслідує Дарницький райвідділок міліції. Там відкрили провадження по статті "незаконне заволодіння транспортним засобом". Приходьку загрожує до 12 років ув'язнення із конфіскацією майна. Адже вартість машини 2009-го року випуску - 264 тис. грн.

"Він дійсно був у розшуку, але наприкінці вересня прийшов до міліції. Зараз ходить на всі слідчі дії та допити. Судом підозрюваному обрано домашній арешт, якого він зараз дотримується", - уточнили в прес-службі столичної міліції.

Олексій не дуже вірить у справедливе правосуддя щодо Приходька. Каже, машину, йому вдалося забрати своїми силами. Зараз через адвокатів намагається повернути її юридично, адже покупець теж був обманутий цинічним "ділком". Олексій просить всіх, хто стикався з цією людиною та може повідомити, де Приходько переховується, писати йому на сторінку у Facebook. Уточнює, що не завжди може брати слухавку.

"Автомайдан" теж зацікавлений його знайти, адже Приходько встиг і іншим людям наробити неприємностей.

"Якщо ви володієте інформацією щодо місцезнаходження Приходька, або постраждали від його шахрайських дій, прохання негайно повідомити нам за телефоном - (093) 955-56-44 чи на ел. пошту - automaidanoffice@gmail.com", - пишуть на свій сторінці активісти.