Днями спливли результати журналістського розслідування, яке стосується статків глави Української православної церкви Московського патріархату митрополита Онуфрія.

Про це повідомляє ТСН.

У селі Коритне Чернівецькій області журналістам вдалося зазняти таємну резиденцію очільника УПЦ МП.

Охорона не пустила представників ЗМІ на територію, тому зйомки здійснювалися за допомогою квадрокоптера, розповідають у ТСН.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

"До цих пір його ніхто цього не бачив. Навіть в Чернівцях про існування резиденції митрополита майже нікому невідомо", - зазначає кореспондент.

Живе митрополит у величезному маєтку, який має три рівні і виконаний в європейському стилі. Поруч також розташований не маленький двоповерховий гостьовий будинок. В архітектурному ансамблі ще п'ять будівель невідомого призначення.

Кореспондент підкреслює, що все тут підпорядковано одному задумом і говорить про те, що попрацював над резиденцією професійний архітектор, який використовував для обробки далеко не дешеві матеріали.

Ділянка межує з іншим домоволодінням, на ній розташований вертолітний майданчик, каплиця для замолювання гріхів, а також водний комплекс з басейном. Тут теж є двоповерховий будинок з величезною терасою і невідомим підземного об'єкту, який нагадує винний льох.

Ці дві ділянки, за даними ЗМІ, належать митрополиту Онуфрію.

Також наголошується, що в цьому селі митрополит народився. В Коритному досі живуть його родичі і друзі дитинства.

Нагадаємо, РПЦ закликає вірян підтримати главу Української православної церкви Московського патріархату митрополита Онуфрія нібито для запобігання "розколу".

Патріарх Кирило
Патріарх Кирило

Про це пишуть ЗМі із посиланням на офіційне звернення митрополита Волоколамського Іларіона.

Як писав раніше Знай.ua, скасування акта про передачу території України під адміністрацію Російської церкви, фактично, припинила існування в Україні УПЦ Московського патріархату.

Про це в інтерв'ю "ВВС Україна" заявив архієрей Константинопольської церкви, представник Вселенського патріархату архієпископ Тельміський Іов.

Також Знай.ua писав про те, що у Полтаві відбулися збори єпархіального духовенства, на якому було прийнято рішення про цілковиту підтримку РПЦ та керівника Московського патріархату Онуфрія.