Мережу підірвало патріотичне відео виконання священиками українського гімну.

Єдина помісна церква в Україні
Єдина помісна церква в Україні

Про це пишуть ЗМІ із посиланням на Twitter Ray, де було опубліковано відео.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Десятки українських священиків під прапором України вражаюче виконали український гімн, завершивши його словами "Слава Україні".

Автори відео уточнюють, що кадри були зняті цього літа, але своєї актуальності дане відео не втрачає і зараз. Гімн України, до слова сказати, священики УПЦ КП заспівали на Володимирській гірці поруч з пам'ятником князю Володимиру.

"Мороз по тілу, так урочисто, до сліз на очах. Спасибі вам, за підняття духу!", "Аж до мурах!", "НАШІ ... РІДНІ ... люблю вас ..." - пишуть захоплені користувачі.

Незважаючи на те, що ролик був знятий ще в кінці липня, кадри досі поширюються по Мережі і набирають безліч переглядів. А особливого звучання відео набирає зараз, коли Україна відходить від радісних емоцій після отримання Томосу.

Томос в Україні
Томос в Україні

На відео, як уточнили в соцмережах користувачі - священики Луцької єпархії УПЦ (КП), які брали участь в урочистостях, з нагоди 1030-річчя хрещення Русі.

Нагадаємо, у патріарха Варфоломія відреагували на скандальну заяву РПЦ про припинення євхаристійного спілкування.

патріарх Варфоломій
патріарх Варфоломій

Про це повідомляють ЗМІ.

В опублікованому документі відзначається, що Константинополь ще сподівається на відновлення нормальних відносин. Крім того представники Варфоломія продовжать спілкуватись з РПЦ

Патріарх РПЦ Кирило
Патріарх РПЦ Кирило


Як повідомляв раніше Знай.ua, у Росії продовжується істерія через надання автокефалії Українській православній церкві.

РПЦ
РПЦ

Про це повідомив координатор "Інформаційного спротиву" Дмитро Тимчук на своїй сторінці у Facebook.

Цього разу президент РФ Путіна готує дуже масштабні провокації у храмах, якими поки користуються московські священники. Зокрема, йдеться про розміщення у святинях військових "для їх захисту від націоналістів".

Володимир Путін
Володимир Путін


Також Знай.ua писав про те, що рішення Російської православної церкви про розрив відносин з Константинопольським патріархатом не робить честі ієрархам.