Путін будь-якими силами захищатиме свої храми в Україні. Під час засідання Ради Федерації РФ вирішили відправити силовиків, які під прикриттям захищатимуть московських митрополитів в Україні.

Дану інформацію оприлюднив військовий експерт і головний координатор "Інформаційного опору" Дмитро Тимчук, - пише Politeka.

За його словами, Кремль має намір розмістити в головних своїх монастирях бійців спецназу ГРУ ГШ під прикриттям.

"Рішення про розміщення ГРУшники в монастирях УПЦ МП було затверджено під час засідання Ради Федерації, яке відбулося 12 жовтня. Саме тоді на вищому рівні обговорювалося рішення Константинополя про надання автокефалії УПЦ", – зазначив він.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

У Кремлі упевнені, що є від чого захищати. Там бояться нападів на храми з боку так званих "озброєних бойовиків-націоналістів".

Тимчук додав, що Москва вже готує своїх бійців відправити до України. Бійців тренують на базі Новоафонского монастиря в Абхазії.

"Таким чином, військова розвідка Російської Федерації розробила спецоперацію по дестабілізації ситуації в Україні з використанням релігійного чинника", – підсумував військовий експерт.

Нагадаємо, демарш РПЦ і рішення її Синоду про розрив євхаристійного спілкування з Константинополем зіграв в більшій мірі політичний фактор.

Як повідомляв раніше Знай.ua, у Верховній Раді намагаються вирішити долю Андріївської церкви, яку віддали у користування Вселенського патріархату.

Також Знай.ua писав, що предстоятелі УПЦ КП Філарет і УАПЦ Макарій встигли посваритися після Синоду Вселенського патріархату, на якому було прийнято історичне рішення про надання Україні Томосу.

Дивіться: Томос для української церкви. Що це означає для РПЦ в Україні