Рівно два роки тому в Україні почався Майдан, який потім назвали Революцією Гідності. Українці продемонстрували усьому світу, що готові виступити і вистояти проти диктатури навіть ціною свого життя.

Багато знімків з Євромайдану облетіли весь світ. Трагічні і страшні, добрі і драматичні - їх герої стали символами Майдану і нової України. "Знай" відібрав знімки, які вразили весь світ, знайшов їх героїв і розпитав - як жилося їм тоді і зараз.

Киянка Ольга Значкова заочно стала справжньою зіркою у Росії. Під час Майдану та революції гідності вона тримала у руках плакат з написом: "Я девочка и я не хочу в ТС. Я хочу кружевные трусики и в ЕС". Зараз росіяни масово постять в інтернеті демотиватори та фотожаби на знімок Значкової, не оминули дівчину увагою російські ЗМІ та ведучі телеканали РФ.

Читайте також: Найбільше любили битися депутати за часів Януковича

У розмові зі "Знай" Ольга зізналася, що на початку Майдану вона була в країнах Балтії. Проте почувши про протести у рідній Україні, відмінила поїздки Європою та вирушила до Києва.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

"Я бачила життя в Євросоюзі, їхні дороги, лікарні, освітні заклади, як працює поліція. І, звичайно, мені хотілось, щоб все те було у нас, в Україні. Тому я вирішила підтримати студентів, котрі стояли за Асоціацію з ЄС", - каже Ольга.

Наприкінці листопада до фатального побиття студентів, Оля вийшла зі своїм плакатом. Зізнається – хтось підкинув ідею, інші люди допомогли написати плакат, а Ольга вирішила підтримати і повеселити українців та російських журналістів, що на той час вирушили до Києва висвітлювати протести.

"Мій плакат був актуальним. Але потім студентів побили, і мирні протести закінчилися", - пояснює дівчина.

Пізніше російські ЗМІ знайшли анкету Ольги на російському сайті для акторів та почали насміхатися над нею.

Читайте також: Нова поліція народжена Євромайданом (відео)

"За освітою я - театральний критик. В 2011 році, коли ще навчалася у ВУЗі, ми виставляли свої анкети на різних сайтах, аби взяти участь у зйомках масовки. Я також виставила свою анкету на одному з українських сайтів. Після подій на Майдані мою анкету, дані та фото скопіювали та виставили на російському сайті. Сталося це на мій день народження. Було неприємно замість привітань отримувати від невідомих людей у соціальних мережах всілякі образи. Мовляв: спочатку підтримала Майдан, а тепер шукає роботу в Росії", - пояснює дівчина.

Після фейкової анкети Ольгу показали по федеральних каналах, а її історію з підтримкою Майдану та пошуками роботи у Росії передрукували чи не всі провідні ЗМІ, навіть не перевіривши інформацію.

Дівчина не ображається, натомість колекціонує демотиватори з своїм фото, котрих у її колекції вже більше сотні.

"Мрія, що Україна колись стане частиною Європи, у мене не зникла – розумію, що зараз у країні війна, і всім не до того", - пояснює вона.

Зараз Ольга багато мандрує, пише рецензії та готується видати власну збірку віршів. А від пропозицій росіян немає відбою.

"Пропонують і зйомки, і участь в ток-шоу, і все, що завгодно. Проте відмовляюся. Я роботу у Росії не шукала і не шукаю - хай та анкета буде на совісті тих, хто це зробив", - каже Значкова.