Сьогодні українська льотчиця, яку незаконно утримують у московському СІЗО, святкує день народження.

Про це у своєму Twitter написав адвокт Савченко Марк Фейгін.

Водночас по всій Україні на честь Надії відбудуться масштабні акції, - повідомляє Еспресо.tv.

Читайте також: "Роблять вигляд, що вони – дебіли" - Савченко про слідчих

Сьогодні столичні активісти та волонтери багатьох інших міст проведуть різні заходи, щоб підтримати українську льотчицю-депутата Надію Савченко у її День народження.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

"11 травня о 12:00 збираємося біля пам'ятника Кию, Щеку і Хориву на Майдані із білими повітряними кульками. На кульках маркерами напишемо #FreeSavchenko та інші вимоги щодо українських політв'язнів у Росії", - ідеться у повідомленні на сторінці організаторів у Facebook.

Вони також поширили заклик про такий флешмоб серед закордонних українців.

Також, Савченко на Майдані напишуть великий спільний лист із вітаннями, який надішлють їй до в'язниці.

Віра Савченко розповіла "Знай", що сьогодні візьме участь у акції "Батьківщини" коло Головпоштамту на Майдані Незалежності.

"Я тільки учора повернулася від сестри. Вона почуває себе набагато ліпше – як побачила нас, аж розквітла просто у залі суду, багато усміхалася. Подарунків нам передати не дозволили. Тому я передала Наді мазь для шкіри – проблеми зі шкірою там у всіх ув'язнених, бо ж у камері немає сонячного світла, погане харчування, тому шкіра тріскається та покривається язвами. Також два дні поспіль ходила у в'язницю, передавала Наді продукти харчування. Процедура дуже складна – там черга з 200 людей, доводиться стояти зранку до вечора".

За словами Віри Савченко, у справі її сестри встигли допитати вже 108 тисяч осіб – таке заявили російські слідчі. Надію залишили під вартою до 30 червня.

"Правозахисник Ілля Новиков сказав мені, що з Кремля надійшла команда закруглятися. Тому вже незабаром має відбутися суд – Новиков вважає, що це буде десь усередині літа. У Москві навряд чи російська влада захоче срамитися. Тому суд перенесуть у інше місце – чи у Ростов чи в Воронеж", - каже Віра.

Нагадаємо, раніше адвокати Савченко закликали світ підтримати її 11 травня, у день її народження, долучившись до акції #FreeSavchenko.