"Цю війну виграє не та сторона, яка матиме новітню, найдорожчу чи надскладну зброю, а та, яка попри все зможе переконати людей зайняти їх позицію", - цитує французького журналіста Independent.

Ніколя Енен , французький журналіст, який був заручником ІДІЛ протягом 10 місяців, виступає проти авіаударів в Сирії, говорячи , що вони є "пастками" для Великобританії та інших членів міжнародного співтовариства.

Енен пропонує свою стратегію для боротьби з військовими групами – коаліція повинна забезпечити безпольотну зону в "опозиційних" районах Сирії. За його словами, безпольотна зона повинна діяти абсолютно для всіх – коаліції, росіян, сил Асада. Це змусить ІДІЛ дуже швидко втратити свої позиції.

Читайте також: Росія розбомбила ринок в Сирії: понад 40 загиблих (відео)

На його думку, авіаудари коаліції не завдавали шкоди бойовикам, вони скоріше штовхали людей в руки ІДІЛ. Справжній "удар по "ІДІЛ" - це коли у відповідь на загострення кризи біженців, Європа відкрила свої двері для мусульман, що шукали порятунку, пояснює колишній полонений.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

"Ймовірно тому, вони й намагалися маніпулювати громадською думкою під час серії терактів в Парижі. Вони хотіли змусити нас закрити наші кордони, або, можливо, що набагато важливіше – закрити наш розум", - говорить Енен, - "займатися місцевими жителями - ось що ми насправді повинні робити. Як тільки вони повірять в політичне вирішення проблеми, Ісламська держава просто зникне".

Читайте також: Росія знищила в Сирії пекарню, створену турецькими волонтерами

"Чому ми робимо стільки помилок, чому люди не розуміють позиції ІД? Адже таким чином, ми лише стимулюємо наших ворогів, та, як наслідок, страждання і лиха для місцевих жителів", - підсумовує Ніколя Енен .

Довідка: Ніколя Енен – незалежний французький журналіст, який більшу частину своєї кар'єри працював в Іраку і Сирії. Бойовики ІД тримали його у підземній камері разом з іншими заручниками, включаючи американця Джеймса Фолі, який був згодом страчений. Після тривалих переговорів між урядом Франції та бойовиками, Ніколя звільнили. Про все, що йому довелось пережити він написав в книзі "Академія Джихаду", яка вийшла друком минулого місяця.