Патрульна поліція тепер має у своєму розпорядженні 30 сучасних дорожніх авто-лабораторій. Про це розповів заступник начальника патрульної поліції України Олексій Білошицький у своєму Facebook.

Авто-лабораторії здійснюватимуть контроль за дотриманням правил, норм та стандартів утримання автомобільних доріг та вулиць є важливим у запобіганні та зменшенні кількості ДТП на дорогах України. Але такі перевірки необхідно проводити за допомогою спеціальних інструментальних технічних засобів вимірювання.

Авто-лабораторія, фото: Патрульна поліція
Авто-лабораторія, фото: Патрульна поліція

З їх допомогою інспектори зможуть перевіряти такі дорожні умови, як:

  • рівність проїжджої частини;
  • коефіцієнт зчеплення;
  • ухили проїжджої частини;
  • світлоповертаючу здатність дорожньої розмітки;
  • освітленість і яскравість дорожнього покриття і дорожніх знаків.

Крім того, перевірятимуть відповідності технічного стану дорожніх знаків вимогам ГОСТ. Також лабораторії будуть виїжджати на місця ДТП.

Популярні новини зараз
Депутатка розкрила, як довго ми будемо без світла та тепла цієї зими "Мобілізувати не можна відпустити": ТЦК отримали терміновий наказ від Міноборони Курців схватить удар не тільки по легенях: 1 жовтня сигарети злетять в ціні Доплата 944 грн: хто з пенсіонерів може розраховувати на допомогу
Показати ще

За допомогою цих лабораторій поліцейські на місці ДТП зможуть зафіксувати наявність / відсутність розмітки та дорожніх знаків, а також перевірити їх відповідно до умов ДСТУ.

Авто-лабораторія, фото: Патрульна поліція
Авто-лабораторія, фото: Патрульна поліція

За порушення правил, норм і стандартів при утриманні автомобільних доріг і вулиць, невжиття заходів щодо своєчасної заборони або обмеження руху або позначення на автомобільних дорогах і вулицях місць виконання робіт передбачена адміністративна відповідальність ст.140 КУпАП.

"У разі виявлення такого правопорушення патрульні притягують винних посадових осіб до адміністративної відповідальності", - пише поліцейський.

Нагадаємо, киян морально готують до повторення "льодовикового колапсу".

Як повідомляв Знай.uа, Київ завалило снігом, люди перетворилися на сніговиків, а дорога в каток, кадри апокаліпсису.

Також Знай.uа писав, що копи виведуть на українські дороги "агентів" на колесах, порушникам не втекти.