Відьомський капелюх, який прикрашав головну ялинку України на Софіївській площі, а потім був демонтований через напади в соцмережах і реакцію представника Православної церкви України Євстратія Зорі, повернулася на площу.

Правда, вже не на ялинку, а в якості окремої інсталяції. Про це повідомляють користувачі в соціальних мережах. У тому числі, про це написала і Директор Департаменту культури КМДА Діана Попова у своєму Facebook.

Після зникнення капелюха, було багато прохань повернути його назад.

Як пояснив керівник проекту Folk Ukraine, який організовує цього року святковий ярмарок Ігор Добруцький, капелюх на ялинці "символізує казку і є ніби оберегом для лісових звірів, якими прикрашено дерево".
Однак, не всі оцінили цей креативний хід по достоїнству.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Так, Представник Православної церкви України Євстратій Зоря напустився на капелюх з критикою, вважаючи, що концепція: "свідомо задумана так, щоб було якомога менше асоціацій з Різдвом Христовим".

У підсумку, 13 грудня капелюх все ж прибрали, а над ялинкою загорілася чотириметрова алюмінієва зірка вартістю в 75 000 гривень і вагою в 60 кг.

Капелюх же став окремою інсталяцією. Його помістили над стилізованим кріслом, і тепер кияни шикуються в чергу, щоб загадати бажання.

Нагадаємо, українці ризикують застрягти на заробітках на Різдво: "Два роки не бачили маму".

Як повідомляв портал Знай.ua прогноз на зиму 2020-2021 в Україні: синоптик попередив про -24 морози і снігопади.