Програма USAID надає гранти фінансовим компаніям в Україні, які хочуть створити страхування від воєнних ризиків для малих та середніх підприємств. Бюджет програми - 1 мільйон доларів, а останній день подання заявок - 15 липня.

Мета - зміцнити страховий ринок України та забезпечити бізнеси захистом від воєнних ризиків через нові страхові продукти. Запрошуються фінансові установи з України, які мають ресурси для розвитку такого виду страхування.

НБУ
НБУ

Проєкти триватимуть 1-2 роки. Національний банк України розробляє законопроєкт щодо страхування воєнних ризиків, що має стати частиною системи, схваленої Радою з фінансової стабільності у лютому 2024 року.

Ця система передбачає обов'язкове та добровільне страхування. Механізм буде працювати й після війни, оскільки ризики залишатимуться.

НБУ
НБУ

Популярні новини зараз
Не мають законної сили: через які повістки не зможуть покарати Українцям пообіцяли велику індексацію пенсій: на скільки виростуть виплати Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина Пенсію піднімуть на 1500 грн: кому пощастить
Показати ще

Обов'язкове страхування спрямоване на залучення більшої кількості об'єктів та зниження вартості страховки за рахунок трьох рівнів покриття: національні страхові компанії, державна агенція та західні перестрахові компанії.

Нагадаємо, страховка у спадок: юрист розповіла, на що мають право родичі і чи взагалі вони мають

Раніше ми писали про те, що "ПриватБанк" замовив страхування на 173 млн грн у людини, причетної до фінансування сепаратизму, – економіст

Вам буде цікаво дізнатися у "Ощадбанку" відмовляються приймати комунальні платежі без придбання страховки: що робити клієнтам