Адвокат Лариса Кісь звернула увагу на серйозні проблеми, з якими стикаються чоловіки, які не приходять на заклик до ТЦК.

Вона розповіла, що навіть після сплати штрафів за попередні неявки на заклик ці люди можуть продовжувати отримувати повістки на службу знову і знову.

Виявилося, за словами Лариси, ТЦК мають право відправляти повістки "щодня по одному виклику на наступну дату від зазначеної раніше", що означає, що штрафи можуть нараховуватися за кожну нову повістку:

"Кожен раз – штраф. Отже, шлях до 160 тисяч гривень сумарної заборгованості (розмір санкцій, від якого виконавча служба може не тільки заарештовувати рахунки та майно, а й займатися їхньою фактичною реалізацією) не такий вже й довгий".

Візит до ТЦК, скріншот: YouTube
Візит до ТЦК, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Медики з'ясували, що мастурбація покращує якість сну "Вони для мене - сцикуни": прикордонник, так ненавидить "ухилянтів", що купив собі квартиру та будинок Вам тут не раді: європейська країна створює біженцям люті умови – залишитись зможуть одиниці В Україні "заморожують" виплати на 3 роки: як зміниться реальний розмір пенсій та зарплат
Показати ще

Адвокат вказала на те, що навіть за оптимальних умов, коли повістки вирушають поштою і час на проходження цієї процедури може сягати двох місяців, штрафи продовжують накопичуватися регулярно.

Несплата штрафів не звільняє військовозобов'язаного від зобов'язання з'явитися на службу. Але це робить ситуацію для чоловіків, які стикаються із викликами на заклик, вкрай напруженою та юридично складною.

Нагадаємо, за що ТЦК не може виписати штраф: українцям розповіли про важливу умову

Раніше ми писали, негайно повідомите ТЦК або отримаєте штраф до 60 тисяч гривень: українцям приготували нові правила

Крім того, Знай.ua повідомляв, у ухилянтів можуть забрати квартири: що чекає чоловіків після 16 липня