У 2017 році Міністерство оборони України запровадило тимчасове посвідчення військовозобов’язаного (ТПВ) як альтернативу військовому квитку. Цей документ підтверджує статус військовозоб’язаного, який знаходиться у запасі.

ТПВ - це документ, який підтверджує, що особа є військовозобов’язаною. Бланки ТПВ виготовляються міськими, районними ТЦК, підрозділами Служби зовнішньої розвідки та СБУ.

Посвідчення. Фото: Youtube
Посвідчення. Фото: Youtube

Документ має розмір 145х210 мм та містить інформацію про особу, зокрема її ПІБ, військове звання, категорію, спеціальність і придатність до служби.

ТПВ видається у таких випадках:

  • Втрата військового квитка.
  • Не проходження військової служби чи навчальних зборів.
  • Взяття на військовий облік з присвоєнням первинного офіцерського звання запасу.
  • Повернення з місць позбавлення волі.
  • Жінкам, які є військовозобов’язаними.
  • Визнання непридатними до військової служби або обмежено придатними у воєнний час.

Як отримати посвідчення?

Популярні новини зараз
Не мають законної сили: через які повістки не зможуть покарати "Мобілізувати не можна відпустити": ТЦК отримали терміновий наказ від Міноборони Покарають навіть тих, хто має бронь або відстрочку: через яку помилку можна стати ухилянтом і отримати штраф "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником
Показати ще

Людина тримає в руках військовий квиток
Людина тримає в руках військовий квиток

Для отримання ТПВ потрібно звернутися до територіального центру комплектування і соціальної підтримки (ТЦК) за місцем проживання.

ТЦК відповідає за постановку на облік та видачу військово-облікових документів. Заміну або відновлення втраченого ТПВ також здійснюють у ТЦК.

Що робити в разі втрати посвідчення?

електронний військовий квиток
електронний військовий квиток

Якщо ви втратили або пошкодили ТПВ, потрібно звернутися до ТЦК для його відновлення. За втрату або псування документа передбачений штраф від 510 до 1 700 грн.

Тимчасове посвідчення військовозобов’язаного підтверджує ваш статус військовозобов’язаної особи, і його необхідно берегти так само, як і інші важливі документи.

Нагадаємо, у ТЦК з'явився новий документ: що треба знати

Раніше ми писали про те, що як отримати безкоштовну психологічну підтримку: місця та контакти

Вам буде цікаво дізнатися українцям підказали, як відмовитись від результатів ВЛК – важливі нюанси, про які не скажуть лікарі