Україна стикається з серйозною загрозою зупинки багатьох підприємств через нові правила уряду. Згідно з цими правилами, компанії повинні імпортувати щонайменше 80% електроенергії, яку вони використовують. Це дуже дорого і значно підвищить собівартість продукції, що створює великі фінансові труднощі для підприємств.

Для багатьох підприємств, які вже мають фінансові труднощі, нова вимога може стати серйозним випробуванням, яке виходить за межі їх можливостей виживати.

Людина працює з терміналом. Фото: EasyPay
Людина працює з терміналом. Фото: EasyPay

Наприклад, компанія "Дніпроспецсталь - Енерго" вже зараз прогнозує, що через цю нову норму її діяльність стане неконкурентоспроможною. Це може призвести до зменшення виробництва та звільнення значної частини працівників.

Це не лише загрожує засобами до існування для тисяч працівників і їхніх сімей, але й має потенційно серйозні економічні наслідки для країни в цілому.

Популярні новини зараз
Українцям пообіцяли велику індексацію пенсій: на скільки виростуть виплати Пенсію піднімуть на 1500 грн: кому пощастить З 1 жовтня українські АЗС різко змінять ціни на пальне Пенсію заберуть усю до копійки: кого з українців безжально залишать з порожнім гаманцем
Показати ще

Людина, яка працює у фастфуді. Фото: livejournal
Людина, яка працює у фастфуді. Фото: livejournal

Наразі бізнес сподівається на розуміння з боку уряду щодо цих вимог і можливості збереження певних преференцій щодо імпорту енергії, які дозволяли б їм функціонувати на попередньому рівні конкурентоспроможності.

Нагадаємо, підвищення податків не уникнути: українцям радять готуватися

Раніше ми писали про те, що українцям пропонують безкоштовно отримати професійно-технічну освіту — хто може пройти навчання

Вам буде цікаво дізнатися українці можуть заробляти на 50% більше: що для цього потрібно