З початку повномасштабної війни з росії поїхали сотні тисяч людей через економічні проблеми, диктатуру і страх бути відправленими на фронт. Багато з них знайшли притулок у Бразилії та Аргентині завдяки їхньому м'якому міграційному законодавству. Точніше сказати, економічній кризі.

До речі, в Аргентині вже з 19 століття мешкає велика українська громада, яка з початку війни активно відправляє в Україну ліки, одяг та іншу допомогу, повідомляє The Wall Street Journal.

Російські мігранти влаштувалися переважно у Буенос-Айресі, столиці Аргентини, й у бразильському прибережному місті Флоріанополіс. Тут вони відкрили російськомовні салони краси, ресторани, дитячі садки та театри. Багато хто працює віддалено і отримує зарплату в іноземній валюті або криптовалюті.

Аргентина / фото: Shutterstock
Аргентина / фото: Shutterstock

Нейтральна позиція Бразилії щодо війни в Україні та відсутність інтересу бразильців до цієї війни допомогли росіянам адаптуватися. З березня 2022 року до Бразилії приїхало близько 60 тисяч росіян, які інвестували переважно в нерухомість понад 300 мільйонів доларів. Близько 36 тисяч українців також виявили тут притулок.

Популярні новини зараз
Українцям дозволили не платити військовий збір: кого омине "Посилення силової мобілізації": адвокат пояснив, чим обернуться повістки від "Укрпошти" Українці вимагають вимикати світло: петиція набирає голосів Чоловік знайшов 2,5 млн грн у банках від какао, але не зміг їх витратити: навіть банку не потрібні
Показати ще

Аргентина та Бразилія залучають молодих батьків, оскільки в цих країнах діти, що народилися на їхній території, автоматично отримують громадянство, а їхні батьки – тимчасовий дозвіл на проживання та роботу. Крім того, аргентинський та бразильський паспорти дозволяють подорожувати багатьма країнами, включаючи Європу, куди росіян зараз не пускають.

До Аргентини з початку війни приїхало понад 75 тисяч росіян та близько 11 тисяч українців. У Буенос-Айресі росіяни, що нещодавно прибули, рідко контактують з українською громадою, хоча деякі беруть участь в антивоєнних протестах.

Українська діаспора в Аргентині / фото: Gustavo Dankowski
Українська діаспора в Аргентині / фото: Gustavo Dankowski

Хорхе Данилишин, голова української культурної асоціації в Аргентині, сказав, що росіяни, незважаючи на присутність, не виявляють інтересу до спільних заходів, воліючи залишатися осторонь.

Економічна криза в Аргентині дозволила росіянам вигідно купувати квартири, і минулого року вони стали однією з найбільших груп іноземних покупців нерухомості.

Бразилія, як партнер росії в організації БРІКС, відмовилася вводити санкції та допомагати Україні зброєю. В Аргентині новий президент, з антиросійськими та проукраїнськими поглядами, пообіцяв підтримувати Україну та приєднався до робочої групи Рамштайн, яка надає військову допомогу Україні.

Нагадаємо, африканське плем'я "розгромило" ПВК "Вагнер" у Малі: видовищне відео з поля бою

Раніше ми писали про те, що санкції на росію не впливають: політолог передбачив, коли країна-терорист почне збагачуватися

Крім того, Знай.ua повідомляв, окупанти нещадно підвищують ціни на все: мешканці змушені здавати кров, щоб вижити