На сайті Київської міської ради зареєстрована петиція з ініціативою перейменувати вулицю Московську в столиці на вулицю Олега Сенцова. Відповідна петиція була опублікована 6 вересня.

"Перейменувати вул. Московську в Києві на вул. Олега Сенцова, українського режисера і політв'язня", - йдеться в петиції, автором якої є Павло Киричок.

Наголошується, що таке рішення необхідно для підтримки Сенцова і збільшення політичного тиску на керівництво Росії з метою його звільнення.

Зараз пропозиція набрала 26 голосів. Щоб петицію розглянула київська влада, його має підтримати 10 тисяч чоловік протягом трьох місяців.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Олег Сенцов
Олег Сенцов

Стан українського режисера, політв'язня Кремля Олега Сенцова на даний момент стабільний, хоча співробітники російської колонії стурбовані його здоров'ям. Співробітники закладу намагаються його "переламати", щоб той припинив голодування.

Адвокату вдалося побачитися з режисером 7 вересня. Неділя, 9 вересня є 119 днем голодування Сенцова.

Сенцов
Сенцов

"Найбільше здоров'ям Сенцова стурбована колонія, адже там вважають, що він підходить до тієї ситуації, коли вже будуть незворотні зміни. Його намагаються переламати, щоб він припинив голодування. Ставлять на те, що нібито політичні аргументи вже вичерпані, і нікому вже не цікаво, що він голодує, тому це як би безглуздо", - повідомив адвокат.

Також ми писали про те, що російський омбудсмен Тетяна Москалькова заявила, що українському режисеру Олегу Сенцову продовжують робити внутрішньовенні ін'єкції і дають підтримуючу суміш.

Український політв'язень Олег Сенцов знову відмовився від госпіталізації в лікарню на півострові Ямал, посилаючись на нібито "задовільні умови утримання в колонії".

Напомним, Сенцова намагаються "зламати" у колонії.

Як раніше сообал портал "Знай.uа" у Москві емоційно підтримали Сенцова.

Також портал "Знай.uа" писав раніше про те, чому знущання над Сенцовим - це особиста помста Путіна.