Найвідоміший червоний корпус Київського національного університету імені Тараса Шевченка збираються реставрувати. Проект реставрації передбачає зміну кольору фасаду з червоного на жовтий. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила керівник Центру культури та мистецтв Києво-Могилянської академії Владислава Осьмак.

За її словами, у четвер, 15 листопада, відповідний проект реставрації розгляне Науковий рада Українського державного інституту культурної спадщини Міністерства культури України. Вона також підкреслила, що корпус є пам'ятником історії і ніяким змінам не підлягає.

" До уваги киян! Сьогодні о 14.30 наукова рада Українського державного інституту культурної спадщини Міністерства культури України (https://opendatabot.ua/c/16477553) розглядає проект реставрації Червоного корпусу КНУ ім. Шевченка (ГАП - Василь Безякін). Проект передбачає перефарбовування Червоного корпусу у жовтий колір. Що корпус - пам'ятка і жодним змінам не підлягає, ГАП знає напевно - людина з досвідом робти в УкрНДІпроектреставрація та науковим ступенем. Засідання відбудеться у адміністративному корпусі Національного заповідника "Софія Київська". Дякую Елена Царовская за докладну інформацію!", - написала Владислава Осьмак.

До уваги киян! Сьогодні о 14.30 наукова рада Українського державного інституту культурної спадщини Міністерства культури...

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще
Geplaatst door Владислава Осьмак op Woensdag 14 november 2018

Як відомо, будівля Червоного корпусу університету Шевченка є пам'яткою історії національного значення. Вона була побудована в 19 столітті (1837-1843 рр.) в стилі "російський класицизм" за проектом архітекторів Вікентія і Олександра Беретті.

Нагадаємо, українські вузи потрапили в рейтинг найпрестижніших навчальних закладів.

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, що український університет вперше потрапив у світовий рейтинг працевлаштування випускників.

Також портал "Знай.uа" писав, як виглядала Контрактова площа в Києві в різні роки.