Декомунізація в Україні рухається не досить швидкими темпами, що стосується столиці - на мапі Києва є ще багато вулиць, названих на честь ватажків комуністичного минулого.

Під закон про декомунізацію в Києві потрапили десятки вулиць, які отримали нову назву рішенням депутатів Київради, передають у прес-службі державної установи.

Однак сама процедура перейменування кардинально змінилася.

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Тепер, перед тим як дати вулиці нову назву, її треба обговорити з місцевими жителями, інформують у КМДА.

У повідомленні зазначено, що тепер мешканці вулиці зможуть також взяти участь в обговоренні нової назви і висловити свою точку зору. Форма обговорення і голосування може бути декількох видів: збір підписів, збори або зустрічі з мешканцями, громадські слухання.

Побажання всіх бажаючих вносяться в проект перейменування і подаються на розгляд міському голові Києва.

Однак при цьому депутати все ж можуть змінити назву вулиці без урахування думки її мешканців. В уточнених до вирішення зазначено, що перейменування може статися без громадської думки, якщо таку ініціативу подали у вигляді петиції на сайт міської ради і вона набрала необхідну кількість голосів.

Нагадаємо, Президент Петро Порошенко запропонував нову назву Дніпропетровської області.

Законопроект про перейменування Дніпропетровської області на Дніпровську уже поданий на розгляд парламенту.

"Декомунізації треба закінчити. Дніпропетровська область стане Дніпровською, а місце Петровського - на звалищі історії", - заявив Порошенко, зазначивши, що Григорій Петровський був одним із співорганізаторів Голодомору.

Петро Порошенко
Петро Порошенко

Президент підкреслив, що за Дніпровську область проголосують більше 300 депутатів.

Як повідомляв раніше Знай.ua, на черговій сесії Київради ухвалено рішення про перейменування чотирьох вулиць, провулка, площі і скверів.

Також Знай.ua писав про те, що народні депутати відмовилася підтримати перейменування Дніпропетровської області на Січеславську.