Угорська влада змінила назву посади уповноваженого по Закарпаттю. Те трактування посади, яке було раніше, викликало величезну кількість суперечок серед українського суспільства.

Даний указ підписав віце-прем'єр Жолт Шемьєн, рішення опубліковано в офіційному виданні Міністерства юстиції Угорщини.

МЗС Угорщини
МЗС Угорщини

Стало відомо, що після перейменування нова назва посади звучить так: "уповноважений міністр, відповідальний за розвиток співпраці Сабольч-Сатмар-Березької області та Закарпатської області, а також координацію програми дитячих навчальних закладів Карпатського басейну".

"Паспортний скандал" з Угорщиною
"Паспортний скандал" з Угорщиною

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати
Показати ще

В Будапешті заявили, що нова назва посади говорить не тільки про розвиток Закарпаття, а й про співпрацю сусідніх областей. Таким чином Угорщина повернула назву, яка діяла до весни 2018 року.

Варто нагадати, що перед тим, як отримати громадянство відразу декількох держав, українцям необхідно почати загальну дискусію, щоб вирішити це питання на громадському рівні.

У цьому запевнив міністр закордонних справ Павло Клімкін під час виступу у Львові. За його словами, це стосується в першу чергу тих, хто вже оформив або збирається отримати російський паспорт.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що неформально польська влада скасувала на кордоні з Україною "зелений коридор" - коли громадяни мають можливість везти товари, що не підлягають митному оподаткуванню.

Це одна з основних причин, чому на пропускних пунктах зараз утворюються кілометрові затори. Про це під час брифінгу у Львові заявив міністр закордонних справ Павло Клімкін.

Нагадаємо, Угорщина запропонувала Україні подружитися: Київ обіцяв подумати.

Як повідомляв Знай.uа кредит, стипендії і дружба: Сійярто спробував купити дружбу України.

Знай.uа писав, Закарпаття лихоманить від "антиугорської" істерії, ситуація напружена до межі.