В Україні на ці вихідні припали Поминальні дні або, як їх ще називають, Антипасха. Люди масово йдуть на кладовища, щоб вшанувати пам'ять померлих родичів і влаштовують своєрідні "посиденьки" біля могил.

Жителі столиці також відвідували місцеві "некрополі". Виявилося, що в розпал поминальних днів одне з найбільших кладовищ у Києві - Берковецьке - практично повністю було засипане сміттям.

Найстрашніше, що в "смітник" перетворилися навіть могили. На плитах лежали листя, пляшки, пакети. Прямо поруч з оградках могил височать гори відходів.

Деякі вирішили проблему по-своєму - почали спалювати сміття, в яких, до речі, були і пластикові вінки, пакети. Внаслідок чого кладовища заповнили клуби чорного диму, які ще й дуже небезпечні для людини через хімічний склад пластику.

Відомо, що кияни вже давно б'ють тривогу з приводу того, що Берковецьке кладовище не прибирається. Невідомо, чому перед поминальними днями комунальні служби не провели генеральне прибирання кладовища.

Як раніше повідомляв портал "Знай.иа", в ціыходные українці відзначають поминальні дні. Також вони називаються Антипасха, а в народі – Гробки, Проводи або Батьківські дні. Також використовується назва Радониця, але вона має конкретний день, а саме - вівторок через тиждень після Великодня, у цьому році це 18 квітня.

В ці дні прийнято ходити на цвинтар до могил рідних, щоб розділити з ними радість Воскресіння Христового.

Також історію Антипасха пов'язують з легендою про Фому Невіруючого. Вважається, що воскреслий Ісус на восьмий день з'явився апостолам. Серед них був апостол Хома, який не був присутній при попередніх явища Христа, а тому засумнівався в його воскресінні. У відповідь на це Ісус запропонував йому доторкнутися до його ран, щоб переконатися, що це дійсно він. Після цього Тома повірив в те, що Христос дійсно воскрес.

У народі прийнято нести на кладовище їжу влаштовувати "посиденьки" біля могил. На могилах залишають паски, фарбовані яйця, чарку горілки. Ця традиція прийшла ще з язичества, коли вважалося, що померлі можуть повернутися в цей світ і поласувати делікатесами.