Для кожного часу доби є свої "правильні" продукти харчування. Список того, що шкідливо їсти зранку, опублікував портал heaith.info.

  1. Сирі овочі (капуста, огірки, помідори, паприка) не можна їсти натщесерце, бо вони можуть викликати подразнення слизової шлунка.
    2. Червоне м'ясо вимагає достатньої кількості енергії для розщеплення складних тваринних білків. Тому варто спочатку запастися вуглеводами.
    3. Копченості та консерви краще обмежити не тільки на сніданок. Організму важко справлятися з ударною дозою консервантів, ароматизаторів і солі.
    4. Кондитерські вироби перевантажують інсуліновий апарат людина простими вуглеводами - вже через годину організм знову хоче їсти, так і не дочекавшись корисних
    Дієтологи і фізіологи наполягають, що найкращий час для сніданку - з 6:30 до 9:30.
    До речі, відповідно до системи хронохарчування (розроблена лікарями Рапен і Делабо і схвалена Європейським дослідницьким інститутом дієтології IREN), ідеальний з точки зору біоритмів раціон: рясна, багата жирами і повільними вуглеводами їжа - на сніданок; тваринні білки і трохи крохмалистих овочів - на обід; рослинні жири, фрукти і солодощі - в полудень; низькокалорійна їжа - на вечерю.
    Справа в тому, що в організму є графік вироблення ферментів, що регулюють обмін речовин. Перша активна фаза процесу триває з 6:30 до 9:30