Вживання хліба є одним із способів протистояти гіпертонічній хворобі. Вчені стверджують, що в цьому випадку хліб повинен бути не білим.

Портал "Новости Ю" повідомив, що співробітники Гарвардської школи громадського здоров'я в Бостоні запевняють, що хліб корисний у справі нормалізації тиску. При цьому медики підкреслюють, що це повинен бути хліб з висівками, тобто, з необробленими злаками.

Вчені провели дослідження, яке показало, що у тих, хто надає перевагу хлібові з висівками, гіпертонічна хвороба виникає на 19% рідше.

В ході експерименту вчені зрозуміли, що для недопущення гіпертонії важливо вживати потрібну кількість клітковини. Вона сприяє не тільки нормалізації роботи кишечника, але і побічно впливає на нормалізацію тиску.

Спеціалісти прийшли до висновку, що в день потрібно вживати не менше 85 грамів необробленого зерна.

Популярні новини зараз
Скасування табелів у школах: як тепер оцінюють знання школярів Навіть якщо є відстрочка або бронь: у ТЦК дали чоловікам 7 днів Соцвиплати перетворяться на борг: кого змусять повернути гроші ПФУ спише частину коштів: у пенсіонерів заберуть 30% виплати
Показати ще

Читайте також: 5 правил правильного харчування в офісі

Раніше вчені з Австралії виявили, що споживання фруктів і овочів робить людей щасливими.