Вживання хліба є одним із способів протистояти гіпертонічній хворобі. Вчені стверджують, що в цьому випадку хліб повинен бути не білим.

Портал "Новости Ю" повідомив, що співробітники Гарвардської школи громадського здоров'я в Бостоні запевняють, що хліб корисний у справі нормалізації тиску. При цьому медики підкреслюють, що це повинен бути хліб з висівками, тобто, з необробленими злаками.

Вчені провели дослідження, яке показало, що у тих, хто надає перевагу хлібові з висівками, гіпертонічна хвороба виникає на 19% рідше.

В ході експерименту вчені зрозуміли, що для недопущення гіпертонії важливо вживати потрібну кількість клітковини. Вона сприяє не тільки нормалізації роботи кишечника, але і побічно впливає на нормалізацію тиску.

Спеціалісти прийшли до висновку, що в день потрібно вживати не менше 85 грамів необробленого зерна.

Популярні новини зараз
Жити, а не виживати: скільки мають отримувати пенсіонери Пенсіонерам виплатять щомісячну компенсацію: у кого збільшаться виплати Перекази на картку: змусять платити податки навіть за членів родини Кожен десятий робить це замість сексу: дослідники показали невтішну статистику
Показати ще

Читайте також: 5 правил правильного харчування в офісі

Раніше вчені з Австралії виявили, що споживання фруктів і овочів робить людей щасливими.