Ненасичені жирні кислоти омега-3 і омега-6, які використовуються для виготовлення масла, що захищає від раку, вчені виявили у насінні деревовидних півоній.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяУ своєму дослідженні ботаніки з Наукового центру дослідження рослин при Китайській академії наук вивчили дикі види і одомашнені сорти деревовидних півоній і виявили, що всі вони містять велику кількість альфа-ліноленової кислоти, яка відноситься до омега-3. Таким чином використання цих рослин знижує дисбаланс і ризик розвитку захворювань, в тому числі раку, пише NEWS.am Medicine з посиланням на South China Morning Post.
Вчені зазначають, що ненасичені жирні кислоти необхідні для здоров'я людини, проте в щоденному раціоні вони повинні бути представлені в рівній мірі. Дієтологічні дослідження показують, що в їжі сучасних людей це співвідношення становить 15 до 1 на користь кислот омега-6. Такий дисбаланс підвищує ризик розвитку багатьох захворювань, наприклад серцево-судинних, раку і аутоімунних синдромів.
Читайте також: Рак ока стане виліковним
Нині альфа-ліноленова кислота міститься в харчових добавках, що виготовляються з рибної сировини. Але через промислове забруднення і надмірний вилов риб'ячий жир не може більше служити джерелом ненасичених кислот.
Деревовидні півонії в свою чергу здатні знизити темпи вилову і врятувати популяцію риб, що стрімко зменшується.