Виявляється, зігріваючими бувають не лише напої, але й їжа.

Які продукти потрібно додати в раціон, щоб зберегти тепло сирої та вітряної осені.

Гострі спеції

Їжа, приправлена ​​спеціями, подразнює харчові рецептори, змушує кров швидше рухатись по судинах, тим самим ми зігріваємося зсередини.

М'ясо

Популярні новини зараз
Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити
Показати ще

Його обов'язково їсти в осінню і зимову пори року. Холод діє на нас як подразник, і ми відчуваємо стрес. М'ясо допомагає мінімізувати цей ефект завдяки амінокислоті триптофан. Тому воно вважається "теплою" їжею.

Тушковані овочі

Самі по собі овочі є нейтральними продуктами. Але під впливом термічної обробки вони стають зігріваючими. Тушковані овочі добре засвоюються організмом і дають багато тепла.

Вершкове масло

Хоча це і калорійний продукт, але невелику кількість все ж можна собі дозволити. Якраз через високий вміст калорій цей продукт допомагає нормалізувати енергетичний баланс організму та регулює віддачу тепла.

Бобові

Це джерело натурального білка. Вони необхідні нам для отримання енергії та активної роботи. А саме це допомагає нам відчувати себе зігрітими і в тонусі. Тому бобові теж необхідно включати у свій осінній раціон харчування.

Імбирний чай

Він допомагає зігрітися, розганяє обмін речовин і налагоджує травлення. Напій корисно пити увечері перед сном, і ви не лише будете зігріті, а й здорові.

Як раніше повідомляв інформаційний портал "Знай.ua", дієтологи розповіли, коли незамінна м'ята.

Джерело: 4mama