Розпивання однакових порцій спиртних напоїв із різного за розміром посуду має відмінний вплив. Великі розміри сприяють інтенсивнішому вживанню алкоголю.

Такими є результати досліджень англійських вчених, про які розповідає Daily Mail.

Ініціатори екперименту пропонували мешканцям Великобританії у одному із пабів Кембриджа звийчайну порцію у 175 мл. При наповненні, використовували келихи різної ємності.

Таким чином, випробовували келихи у 250, 300 та 370 мілілітрів протягом 16 тижнів. Сезонні зміни, які впливають напродажі алкоголю, також врахували.

Читайте також: Закарпатці випустили інструкцію по дегустації вина (фото)

Популярні новини зараз
Ходитимуть по домівкам і збиратимуть дані: українців попередили про новий облік Українцям скоротять ліміти на грошові перекази: яку суму дозволять переказувати Нові правила оренди: 10 років пожили і житло ваше Без довідки не буде виплат: який документ пенсіонери мають подати до ПФУ
Показати ще

Додаткові порції вина замовляли значно частіше люди, які одразу отримували більшу емність посуду.

Згідно інформації, продажі алкоголю, розлитого по великих келихах, були аж на дев'ять відсотків вищими, ніж продажі вина із меншого посуду.

Нагадаємо, порції напою були однакові.

Вчені вважають, що людина бачить не повністю заповнену склянку, коли вживає алкоголь із більшого посуду, тому і має хибне уявлення про кількість випитого.

Результати експерименту можуть використати три категорії осіб: люди, які прагнуть менше пити, власники закладів, які хочуть більше продавати та відповідальні за охорону громадського здоров'я. Вони можуть закцентувати на розмірах келихів у пабах та вплинути на кількість алкоголю, яку випиває населення.