Вчені зі Швеції та Фінляндії повідомили, що пиво має властивості, які допомагають запобігти розвитку хвороби Альцгеймера.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяВ хмільному напої містяться речовини, що значно уповільнюють розвиток амілоїд них бляшок. Наразі механізм функціонування та дозування пива для лікування не повідомляється.
Науковці проаналізували зв'язок між накопиченням бета-амілоїдів в головному мозку та споживанням різних видів алкогольних напоїв. В дослідженні взяли участь 125 жителів Фінляндії віком від 35 до 70 років, які врешті померли з різних причин.
Читайте також:"Розумні штани" попередять про розстібнуту ширінку
Вчені аналізували спожитий алкоголь, концентрацію бета-амілоїдів та наявності четвертої ізоформи аполипопротеїну Е, який є найважливішим генетичним фактором ризику появи хвороби Альцгеймера.
Щільність бета-амілоїдів в пацієнтів зростала, однак в тих, хто споживав пиво вона скорочувалась, з невідомих поки причин.
Нагадаємо, що в 2015 науковці з Китаю довели, що ксантогумол, який міститься в хмелі захищає від руйнування клітини головного мозку і здатен запобігти хворобі Альцгеймера.