У другому півріччі 2016-го року українці почали економити на всьому – навіть на товарах першої необхідності.

Про це на своїй сторінці у мережі Facebook розповів директор української Асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.

За його словами, дані роздрібних продажів першого півріччя 2016 року показали, що українці стали їсти менше. Зокрема, почали купувати менше продуктів. Більше всього економлять на рослинній олії та соках.

Споживання м'яса, за словами Дорошенка, скоротилось на 14 %, риби на 8 %, цукру на 18 %. Круп купують менше на 7 %, макаронів – на 5%, картоплі – на 1 % і хліба на 2 %. Однак вершкове масло купувати менше не стали. Також незмінними залишились показники продажу мінеральної води.

"І хоча вперше за останні роки роздрібний товарообіг в першому кварталі 2016 року збільшився на скромні 3 % в грошовому вимірі, у натуральному вимірі цифри сумні. Зростання цін восени і взимку цього року призведе до подальшого скорочення споживання, хоча платити за той же продуктовий кошик ми будемо більше", – підсумував гендиректор асоціації.

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що українців торкнулася чергова хвиля подорожчання продуктів харчування. Це стосується насамперед найбільш необхідних, так званих соціальних товарів.