На ринках уже з'явилася молода картопля. Відомо, що її можна варити або запікати, але не всі знають, як це правильно робити.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
Підписатися"Все найцінніше в картоплі, як, втім, у багатьох коренеплодах і фруктах, знаходиться в шкiрцi і міліметрової шарі під нею. Саме тому найоптимальніший варіант приготування молодої бульби - варити або запікати її в мундирі. Так в організм потрапить калій, який грає величезну роль у нормалізації водного балансу і підтримки роботи серця. Підраховано, що тільки 400 грамів картоплі задовольняє добову потребу дорослої людини в калії. А ще в ніжній шкірці молодої картоплі є пектинові речовини і клітковина, мікро- і макроелементи, фолієва кислота і цілий набір вітамінів ", - говорить дієтолог Зоряна Завада, передає expres.ua.
Єдиною проблемою, яка при цьому може існувати, є велика кількість нітратів в картоплі. Для цього картоплю потрібно замочити в холодній воді.
"Або варити молода картопля або інші ранні овочі в готовності, не кидаючи сіль у воду, тоді рівень нітратів знизиться більш ніж на половину. Правда, в такому випадку разом з солями азотної кислоти в воду перейдуть розчинні у воді солі", - додає вона.
Читайте також: Чим шкідлива картопля з холодильника
Нагадаємо, що дієтологи радять не давати маленьким дітям молоду картоплю.