Мережу сколихнула новина про те, що в Донецьку (селище Ленінське) український снайпер ліквідував російського найманця, який "допомагав бабусям" на Донбасі, зробивши влучний постріл.

Про це розповів портал Цензор.Нет з посиланням на росЗМІ і слова "офіційного представника оперативного командування" терористичної організації "ДНР" Данила Безсонова.

Донбас

Як додав Безсонов, 14 вересня український снайпер "підло, практично в спину" застрелив "20-річного хлопця".

Не викликає подиву той факт, що росіяни відразу ж почали свою історію про те, що їхній бойовик був "беззбройним", а в Ленінському "надавав допомогу людям похилого віку".

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

воєнний

До слова, за минулу добу, 14 вересня, у п'ятницю в зоні проведення операції об'єднаних сил бойовики з 7.00 до 18.00 здійснили 13 обстрілів позицій українських військових, втрат серед бійців нашої армії немає. Про це повідомили в прес-центрі операції об'єднаних сил (ООС).

"Протягом поточної доби з 7-ми до 18-ти годин російські окупаційні війська 13 разів порушили режим припинення вогню, в тому числі із застосуванням озброєння, забороненого Мінськими угодами. (…) Втрати серед військовослужбовців збройних сил за добу не допущено", - йдеться у повідомленні прес-центру на сторінці у Фейсбуці.

бій

Також у повідомленні сказано, що вдень російсько-окупаційні війська відкривали прицільний вогонь з озброєння БМП, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї по позиціях об'єднаних сил в районі населених пунктів Станиця Луганська, Жовте, Кримське, Новотошковское, Красногорівка, Чермалик, Павлопіль, Лебединське та Водяне.

бій

"У разі загрози життю військовослужбовців командири приймали рішення на здійснення вогневого впливу на противника, змушуючи його припинити обстріл", - підкреслили в прес-центрі, додавши, що ситуація в районі проведення операції залишається під контролем об'єднаних сил.

Варто відзначити, спікер Міністерства оборони Дмитро Гуцуляк під час брифінгу заявив, що з початку доби, 14 вересня, на тимчасово окупованих територіях Донбасу російські бойовики встигли влаштувати сім прицільних обстрілів.

Гуцуляк також додав, що окупанти вели обстріл в напрямку Гнутово, Водяного і Широкіно, три рази дісталося Кримському.

"Кілька разів підрозділу Об'єднаних сил відкривали адекватну відповідь вогонь і примушували ворога до дотримання режиму тиші", - додав прес-секретар.

Зведення станом на 18:00 14 вересня 2018 року #ООС #операція_ОС #вечірнє_зведення Упродовж поточної доби, від 7-ї до...

Posted by Операція об'єднаних сил / Joint Forces Operation on Friday, 14 September 2018

Спікер також зазначив, що з початку доби українські військовослужбовці не понесли втрати.

Нагадаємо, у Запорізькій області правоохоронці затримали одного з підозрюваних у вбивстві колишнього бійця АТО Віталія Олешка (позивний "Сармат").

Як повідомляв Znaj.ua, терористи "ЛНР" два місяці катували 33-річного підприємця з міста Антрацит струмом з метою забрати у нього бізнес. Про це повідомляє Луганське обласне управління Національної поліції.

Також Znaj.ua писав про те, що "тимчасово виконуючий обов'язки глави ДНР" Денис Пушилін похвалився затриманням нібито вбивці колишнього ватажка донецьких бойовиків Олександра Захарченка.