"Благодійна акція була проведена для того, щоб українці не відчували себе покинутими і самотніми, - повідомив апостольський нунцій в Україні, архієпископ Клаудий Ґуджеротті, - вона була спрямована на тих, хто став жертвами війни на сході України".

Як повідомляє Інтерфакс-Україна, за закликом Папи у благодійній акції взяли участь католицькі церкви Європи, які організували збір пожертвувань.

Церквам вдалося зібрати 11 мільйонів євро. 5 мільйонів додав Папа Римський зі своїх особистих фондів.

6.2 мільйона євро зібраних грошей спрямували на забезпечення теплом соціальних об'єктів і житлових будинків на Донбасі. За словами архієпископа-помічника Львівської архідієцезії Римо-Католицької церкви в Україні Едуарда Кава, за ці гроші були встановлені твердопаливні котли, утеплені будівлі, відновлено житло. Допомогу такого роду отримали 107 тисяч жителів Донбасу.

Популярні новини зараз
Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію
Показати ще

2.4 мільйона євро направили на медичне забезпечення 440 тисяч людей, які проживають в зоні проведення бойових дій. 5.7 мільйона євро – на придбання товарів продовольства та гігієни.

1 мільйон євро був направлений на організацію психосоціальної підтримки дітям і їх батькам.

Едуард Кава повідомив, що на підконтрольній території Україні Донбасу провести благодійну акцію не склало проблем. Великі труднощі виникли у організаторів при спробі надати допомогу жителям окупованих територій Донецької та Луганської областей.

Нагадаємо, що Знай.uа публікував Потрапив на фронт - вийшов людиною: військовий капелан перевернув поняття про Бога і армію

Раніше Знай.uа писав про те, що українські військові розповіли про шокуюче ставлення жителів Донбасу

Читайте також: Клаптики по закутках: Україна відправить Росію в санкційний нокаут